Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Dunai hajószerencsétlenség: nem várt fordulat a Hableány ügyében

Újabb fordulat az ügyben.

Az ügyészség számolt be arról legfrissebb közleményében, hogy a Hableány-ügyben a nyomozó hatóság az ügyiratokat a mai napon megküldte a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségnek az érdemi ügyészi döntés meghozatala céljából. Biztosították az ügyiratok megismerését az arra jogosultaknak.

A dunai hajóbaleset ügyében korábban igazságügyi szakértői vélemény állapította meg, hogy a Viking Sigyn ukrán kapitányának, Jurij C.-nek a telefonjáról a baleset időpontját követően adattörlés történt. A telefon további vizsgálata érdekében másik szakérő kirendelésére is sor került. Az újabb szakvéleményt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda értékelte-elemezte. A rendőrség ez alapján – pár nappal ezelőtt – jelentésében megállapította, hogy az első szakértő a véleményében tévesen állította az adattörlés tényét.

A történtek miatt a fővárosi főügyész az Igazságügyi Szakértői Kamaránál fegyelmi eljárást kezdeményezett.

A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a Jurij C. letartóztatásának egyik oka, a szökés-elrejtőzés veszélye továbbra is fennáll, ezért a 30 napon belül elkészítendő vádiratában a kényszerintézkedés fenntartását indítványozza – olvasható az ügyészség közleményében.

Forrás