Rossz hír: Nyárias meleg után ekkor törnek be a mínuszok

Ekkor érkeznek a mínuszok.

A szokatlanul hosszú és melegrekordokat döntögető vénasszonyok nyara a hétvégén véget ér. Mindenszentekkor már komoly mínuszokra lehet számítani.

Vasárnap

A reggeli párásság lassan mindenhol megszűnik, és sok napsütés várható. Október utolsó vasárnapja kellemes őszi meleggel búcsúzik: délután 20-24°C várható.

Hétfő

Napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől északon már eső, zápor is kialakul. Az ÉNy-i szél egyre inkább megerősödik. Hidegfront érkezik, mely véget vet a napok óta tartó vénasszonyok nyarának. 14 és 20 fok közé gyengül a felmelegedés.

Kedd

Borult időre számíthatunk többfelé esővel. Akár kiadós eső is lehet. Közben az ÉNy-i szél továbbra is erős lesz, ezért kifejezetten kellemetlen, hűvös, szürke őszi idő alakul ki. A hőmérséklet tovább zuhan: délután néhol csak 7 fok lesz.

Szerda

Északon néha már felszakadozik a felhőzet, de az ország nagy részén marad a borús idő, délen további esőkkel. A Mecsekben akár havas eső is előfordulhat. A szél ÉK-ire fordul és erős marad. 6 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk, DNy-on lehet a leghűvösebb.

Csütörtök

Csökken a felhőzet, inkább már csak délkeleten fordul elő csapadék. Reggel 0, délután 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek

Mindenszentek napján fagyos lehet a reggel, északon -5 fok köré süllyed a hőmérséklet, de máshol is fagypont alatt valószínű a minimum. Napközben változóan felhős időre van kilátás 6-11 fokos hűvös idővel.

FORRÁS: JEANETTE STAFFORD