Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Fitness

Szalai Attila: Van helyem ebben a sportban

Tinédzser korábban kezdett a haverokkal konditerembe járni, de 18 évesen érett be a gondolat, hogy szeretne a testépítéssel komolyabban foglalkozni. Szalai Attilával beszélgettem a kezdetekről, legutóbbi versenyéről és további terveiről.

Szia Attila köszönöm, hogy elfogadtad a felkérésemet!

Szia Gergő! Köszönöm a lehetőséget és köszöntöm az olvasókat!

Hány éves voltál mikor úgy döntöttél, hogy komolyabban foglalkozz a testépítéssel?

Már 14 évesen elkezdem ismerkedni az edzéssel, kajára nem figyeltem ettem amennyit csak tudtam. Olyan 18 évesen tudatosult bennem, hogy ezt szeretném csinálni, komolyabb szinten. Amennyire csak bírtam figyelni kezdtem a táplálkozásra, edzésmódszereket tanulgattam stb.

A környezeted, barátok, haverok mennyire támogatnak ebben az életvitelben és sportban?

Együtt kezdtük el a haverokkal, volt egy barátom, aki elég durván nézett ki akkor és ő inspirált minket. Szüleim mindig is támogattak mikor sulis voltam, segítettek az étkezéshez és táplálék kiegészítőkhöz szükséges anyagi háttér biztosításában, amennyire csak tudtak. Örültek annak, hogy sportolok valamit, és a mai napig is büszkék rám, mellettem állnak. Bárcsak mindenkinek ilyen szülei lennének.

Ha jól tudom van egy gyerekkori barátod, akivel együtt küzdötök ezen az úton?

Igen ő Horváth Márk olyanok vagyunk, mint két testvér, sőt azok is vagyunk. Teljes mértékben kiállunk egymás mellett, együtt haladunk a testépítés útján, motiváljuk egymást. Általában együtt edzünk, csak egymásra nézünk és mutogatunk edzésközben olyan szinten tudjuk, hogy a másik mit akar. Folyamatos közöttünk a versenyzés, de ez csak egyre előrébb visz minket, húzzuk egymást. Együtt kezdtük a legelején és azóta eltelt legalább 8 év azóta együtt edzünk és motiváljuk egymást.

Volt vagy van mentorod esetleg, aki ellát téged jó tanácsokkal és segít az előre jutásban?

Sokáig nem hittem ebben, de most verseny előtt felkerestem Bóni Balázst, hogy segítsen a versenyfelkészülésben. Ledöbbentem, hogy milyen profin áll az egészhez. Olyan felkészült, hogy el sem hittem, hogy valaki ennyire szívvel lélekkel csinálja ezt az egészet.

Rengeteg motivációt adott, amikor bizonytalan voltam magamban, biztatott elismert minket és ezek a szavak egy ilyen embertől annyit jelentettek nekem, hogy elmondhatatlan. Mindig számíthattam rá, amikor versenyen backstageban már minden bajunk volt mindig jött tolt valami poént mindig meg tudott mosolyogtatni.

Mennyi időd fordítasz hetente az edzésre?

Változó ez edzéstervtől függ, de általában 5 napot edzek egy héten és edzésenként 1,5 órát lábánál akár 2 is, de az nagyon max.

Milyen eredményeket értél el eddig?

  • Juli 28. Fitbalance Mens physique 4.hely
  • 2019.PCA Vitaflex GP First Timer Bodybuilding 3.hely
  • Classic Bodybuilding 6.hely
  • 2019.Bodysport kupa Athletic 2.hely
  • 2019.IBFF Predator Classic -70 Bodybuilding 1.hely
  • Athletic 2.hely

Az első versenyedből milyen tanulságot tudtál levonni?

Azt, hogy helyem van ebben a sportban. Hatalmas motivációt adott számomra, szeretem ezt csinálni.

Mennyire szigorú a saját étkezésed? Van, hogy te is ellustulsz?

Egész évben tartom a kajám, vannak félre evések, de szeretek tisztán és egészségesen táplálkozni.

Milyen nehézségekkel kellett megküzdened ahhoz, hogy eljuss az első versenyedig?

A legelső versenyfelkészülésben a tudatlanság, amivel meg kellett küzdeni amikor a Mens physique-re készültem, ráadásul volt egy munkahelyi baleset, egy gép letépett egy darabot a nagyujjamból, ez nagyon hátráltatott, 2 hétig nem tudtam edzeni szinte depressziós lettem. Elkezdem össze-vissza kajálni, aztán elhatároztam magam, hogy akkor is megcsinálom és bekötött ujjal nyomtam az edzést, kaját rendbe raktam és sikerült.

Mit tanácsolsz egy teljesen kezdőnek, hogy kezdjen neki a tréningnek?

Mindenképpen azt tanácsolom, hogy keressenek fel egy személyi edzőt, és alapgyakorlat orientált legyen az edzésük! Ez nagyon fontos alapgyakorlatokat csináljanak felejtsék el a gépeket!

Mit csinálsz akkor mikor nem az edzőteremben vagy?

Dolgozok, barátnőmmel töltöm az időmet, vagy éppen barátaimmal találkozok és természetesen pihenek.

Milyen további tervek és elképzeléseid vannak?

Mindenképpen szeretnék fejlődni tovább egyre jobb lenni. Célom a Superbody és a Fitparádé következőre 2-3 éven belül, egyértelműen nyerni. Profi kártya megszerzése 5-8 éven belül.

Köszönöm a válaszaidat és további sikereket kívánok neked!

 

További információkat találtok Attila instagram oldalán:

https://www.instagram.com/attila6890/?hl=hu