Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Fitness

Horváth Márk: Szeretnék helyet foglalni a profi testépítők között!

Mindössze 16 éves volt mikor először belépett a konditerembe, de már akkor is magával ragadta és bele szeretett. Azóta már túl van élete első versenyszezonján. Horváth Márkkal beszélgettem edzésről, versenyzésről.

Szia Márk! Köszönöm elfogadtad az interjú felkérésemet!

Szia Gergő! Köszönöm, hogy megkerestél!

Hány éves voltál mikor úgy döntöttél, hogy komolyabban foglalkozz a testépítéssel?

Körülbelül 16 éves lehettem mikor először konditerembe léptem. Abban a pillanatban teljesen bele szerettem.

Pozitív vagy inkább negatív volt az első edzésed után a benyomásod?

Nagyon élveztem és teljesen pozitív volt számomra, még úgy is, hogy 2 hétig be volt gyulladva a kezem, mert olyat bicepszeztem már az első edzésen.

Ha jól tudom van egy haverod akivel együtt küzdötök ezen az úton?

Így van. Szalai Attilának hívják. Vele kezdtem el az edzést 2011 február 2-án. Azóta is a legjobb barátok vagyunk, leraktuk a szakmát az érettségit. Laktunk együtt is, egy munkahelyünk van és most közösen megcsináltuk életünk első versenyszezonját. Mindig mindenben támogatjuk és erősítjük egymást.

Volt vagy van mentorod esetleg, aki ellát téged jó tanácsokkal és segít az előre jutásban?

Soha nem fordultam szemelyi edzőhöz mióta elkezdtem edzeni. Mindig a saját tudásommal próbáltam meg előrébb jutni, ami jó és egyben rossz is, mert sok évet úgy edzettem végig, hogy nem volt mögötte kellő tudás. Idén mikor elértem a verseny diéta időszakát akkor döntöttem, döntöttünk úgy, hogy személyi edzőhöz fordulunk. Felkerestük Bóni Balázst, aki teljes szívvel és lélekkel felkarolt minket, végig kísért az utolsó versenyig. Nagyon profi módon teljes odaadassál, odafigyeléssel foglalkozott velünk, ami meg is látszott a formánkon, mert kihozta belőlünk a legjobbat. Későbbiekben is vele tervezem a félkészülésemet. Mindenkinek bátran ajánlom nem fogtok csalódni!

A családod és a környezeted mennyire segít és támogat téged?

A barátnőm Faragó Fruzsina, aki másfél éve mondhatni mentorom ebben az egészben. Teljes szívvel és lélekkel azon volt a félkészülésem alatt és mióta együtt vagyunk, hogy nekem könnyebb legyen, hogy 100 százalékban letudjam az edzéseimet. Ő számomra  a legnagyobb motiváció, a legnehezebb pillanatokban is mindig ott van velem és átlendít a nehézségeken. Nagyon szeretem, hatalmas köszönettel tartozok neki minden nap!

A családom! Nekik nagyon sokat köszönhetek. Nélkülük nem sikerült volna a félkészülésem. Csodálatos szüleim vannak, nagyon felnézek rájuk.

 

Mennyi időd fordítasz hetente az edzésre?

Ez változó, de általában 5 napot edzek és naponta 1.5-2 óra hosszát vesz igénybe

Milyen eredményeket értél el eddig?

2017 FitBalance Mens Physique: 2. hely

2019 Vitaflex GP: Firts timer 2.hely, Classic BB 2.hely

Bodysport kupa: Athletic 1.hely

Predator Classic : Athletic 1.hely, Bodybuilding -80 1.hely, Absolute bajnok

Mennyire szigorú a saját étkezésed? Van, hogy te is ellustulsz?

Diétám egyértelműen nagyon szigorú. Tömegelés alatt Off szezonban is tartom a kaját 100 százalékosan és betartom persze itt mar vannak csaló étkezések, de úgy gondolom hogy az belefér. Előfordul velem is, hogy néha elengedem magam, de nagyon ritka egy évben talán egyszer fordul elő, ilyenkor kihagyok egy hetet az edzésben.

Milyen nehézségekkel kellett megküzdened ahhoz, hogy eljuss az első versenyedig?

Sajnos mint már mondtam nem volt mögötte még kellő tudás, innen onnan, amit össze szedtem infókat, amiket hallottam azokból, saját tudásomból próbáltam összerakni és kitalálni, hogy is működik ez az egész, persze el is rontottam de végül is az eredményem ennek ellenére sem sikerült rosszul. Viszont az első versenyem után volt egy igazi nagy nehézség számomra, 2 hónappal a verseny után megműtötték a térdem és az egy 2 hónapos teljes leépülés volt. Az egy nagyon nehéz időszak volt. Úgy éreztem hogy a nulláról kell kezdenem az egészet. Kb. fél évig minden lábedzés szenvedés volt a fájdalom miatt. De hála istennek teljesen felépültem.

Mit tanácsolsz egy teljesen kezdőnek, hogy kezdjen neki a tréningnek?

Azt tanácsolnám hogy forduljon mindenképp személyi edzőhöz és úgy vágjon bele ebbe az egészbe, feltéve ha komolyak a szándékai

Mit csinálsz akkor mikor nem az edzőteremben vagy?

Dolgozom, barátnőmmel töltöm az időm, hétvégente a szüleimet meglátogatom.

 

Milyen további tervek és elképzeléseid vannak? 

Folyamatos fejlődés. Minden évben versenyezni, 3-4 év múlva profi kártya. Mindenképp szeretnék minél eredményesebb lenni a testépítésben. Ebből szeretnék majd a későbbiekben megélni. Ez, ami érdekel és amiben eltudom magam képzelni pár év múlva.

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok neked!

További információkat találtok:

Márk facebook oldalán:

https://www.facebook.com//

Istangram oldala:

horvath_physique