Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Fitness

Répás László: Egy ifjú és tehetséges titán a magyar testépítésben

Répás Lászlóval beszélgettem, aki fiatal kora ellenére már szép eredményeket ért el a testépítésben. Arról mesélt hogyan lépett a testépítés útjára, jelenleg milyen eredményeket tudhat magáénak és milyen tervei vannak a jövőre nézve.

Szia! Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérésemet az interjúra.

Szia! Köszönöm, hogy megkerestél.

Hány éves voltál mikor úgy döntöttél, hogy komolyabban foglalkozz a testépítéssel?

15 éves voltam amikor először lementem a terembe. Igazából semmi komoly szándékom nem volt vele, csak szerettem volna kicsit jobban kinézni. Volt akkoriban a teremben egy erőemelő srác, aki azóta az egyik legjobb barátom, nagyon tetszett amit csinált és olyan erős akartam lenni mint Ő. Így eleinte azt a vonalat erőltettem. A testépítő versenyzés gondolata konkrétan 2018 nyarán érett meg bennem 17 évesen.

A környezeted, barátok, haverok mennyire támogatnak?

Igazából amíg hobbi szinten edzettem, az nem nagyon befolyásolta a baráti köröm. Versenyfelkészülés alatt kicsit jobban kijött ki az aki támogat… Szinte minden eddigi barátom elkopott mellőlem, de szerencsére jöttek helyettük újak, akik hasonló értékrenddel és ambíciókkal rendelkeznek mint én, és támogatnak. Családom sosem rajongott ezért, de ahogy tudtak támogattak, főleg anyagilag, mert anélkül lehetetlen lett volna ez az egész.

Testépítésen belül ki példaképed és miért?

Konkrétan egy példaképet nem tudnék kijelölni magamnak. Talán edzőmet, Bóni Balázst tudnám kiemelni sport terén példaképnek. Fizikumra Vlad Suhoruchkot tudnám felhozni példaképként.

Bóni Balázzsal hogyan kerültél kapcsolatba?

Amikor kezdtem edzeni, két ember volt itt Ráckevén, ahol élek, akik számomra nagyon motiválóak voltak. Viski Feri ( az erőemelő srác akit fentebb említettem) és Balázs. Balázs volt Feri edzője már akkor amikor én kezdtem az egészet. 1 év edzés után kerestem meg őt edzéstervvel, aztán szép lassan kialakult az egész.

 Milyen pluszt adott neked az edzéssel kapcsolatban?

Igazából mindent amit tudok a testépítésről, a gyakorlatok helyes kivitelezéséről, a helyes étkezésről, azt tőle tudom.

Van esetleg kedvenc gyakorlatod, amit szívesen végzel?

Igazából nincs abszolút kedvencem, talán a guggolást tudnám annak nevezni.

 Fiatal korod ellenére már több versenyen részt vettél. Milyen eredményeket tudhatsz eddig magadénak?

Erőemelésben nem voltak különösen jó eredményeim, egyszer megnyertem a Scitec RAW felhuzast a Musclebeachen. Testépítésben:

-Bodysport kupa Tehetségkutató Teenager 2.hely -Superbody Teenager 3. Hely. -Kriko kupa 8.0 Tehetségkutató Bodybuilding -85kg 2.hely -Kriko kupa 8.0 Bodybuilding -80kg 3.hely

 Mi a kedvenc csalókajád?

Hamburger

Mit csinálsz akkor mikor nem az edzőteremben vagy?

Jelenleg személyi edzőnek tanulok, mellette esténként egy angol tanfolyamra járok. Jövőhéten kezdek a munkahelyemen. Szabadidőm nem sok van, legfeljebb hétvégén éjszaka, akkor esetleg moziba szoktam elmenni.

Milyen további tervek és elképzeléseid vannak a jövőddel kapcsolatban?

Jövőre is mindenképp szeretnék színpadon állni, lehetőleg a súlykategóriámat kimaxolva. Szeretnék minél nagyobb ismertségre szert tenni ebben a sportban és jó eredményeket elérni.

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok neked!

További információkat találtok instagram oldalán:

repaslszl