Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Időjárás: Figyelmeztetés van érvényben hat megyére

Erre számíthatunk.

Hidegfront vonul át hétfő estig és ezt hozza. Mutatjuk a részleteket:

 

Hétfő estig a Kárpát-medence fölött hidegfront vonul át újabb csapadék kíséretében.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre – Zivatar

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre – Zivatar – Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre – Forrás:met.hu

Éjszaka előbb a Dunántúlon, majd a Dunától keletre is fokozatosan beborul az ég, és éjfél körültől a nyugati, majd hajnaltól már a középső megyékben is egyre többfelé elered az eső.

Hétfőn a nap első felében borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, a déli megyékben zivatarok is lehetnek. A Dunántúlon azonban már késő délelőtt, a Dunától keletre pedig a délután folyamán fokozatosan megszűnik a csapadék, ezzel együtt nyugat felől a felhőzet is csökken, és kisüt a nap.

A keleti megyékben ugyanakkor még este is lehetnek felhős területek. Hétfőn délig a déli, délnyugati szelet még többfelé kísérhetik erős széllökések. Hétfő napközben azonban a légmozgás átmenetileg nyugatira, északnyugatira fordul, és ezzel együtt gyengül is a szél.

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra – Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul, de 10 fok körüli értékek csak az Északi-középhegység északi oldalán, illetve hajnalban a nyugati határvidéken lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 13 és 20 között valószínű, délkeleten lesz a melegebb. Budapest tágabb környezetében a maximum reggeli, délelőtti órákban állhat be.