Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Rendkívüli hír: Gránátot dobtak az emberek közé az egyik forgalmas utcájában

Többen megsérültek.

Robbanás volt az indiai Szrina-garban, ahol a hatóságok szerint egy terrorista gránátot dobott egy árusokkal teli utcára. Legalább egy ember meghalt, 34 sebesültet pedig kórházba szállítottak, egyiküket válságos állapotban.

Óriási vértócsát takarítottak el az indiai Szrinagar egyik forgalmas, belvárosi utcájáról, ahol helyi idő szerint kora délután gránát robbant. A támadás célpontjai a biztonsági erők tagjai lehettek, akik közül hárman megsebesültek.

Szrinagar a nyári fővárosa Dzsammu és Kasmír államnak, amelytől nemrég megvonták különleges státuszát, és két közigazgatási egységre osztották fel. Erről nyáron fogadtak el törvényt, ami múlt csütörtökön lépett életbe.

A városban 9 napja is volt egy hasonló támadás, akkor egy rendőrkapitányságra dobtak gránátot, majd adtak le lövéseket.

Akkor a szolgálatban lévő egyenruhások közül hatan sebesültek meg. A mostani támadásban legalább egy ember meghalt.

Robbanás történt és sokan megsebesültek. Egy Bihár államból jött muszlim testvérünk a helyszínen meghalt. Láttuk őt, éppen játékokat árult. – mondta egy szemtanú.

Múlt csütörtökön sok bolt zárva tartott Szrinagarban, így tiltakozva az ellen, hogy Kasmír indiai részének megvonták az autonómiáját.

A kormány szerint erre azért volt szükség, mert a régió csak így integrálható az ország egészébe. A városba most erősítést küldtek.

Nyáron Kasmír indiai részén zavargásoktól tartva kijárási tilalmat rendeltek el, illetve lekapcsolták az internet- és telefonhálózatot. Azóta helyi fegyveres csoportok India más részéről érkező vendégmunkásokra támadtak rá.

India és Pakisztán már többször háborúzott, leginkább Kasmírért, amelynek területén kisebb részt Kínával osztoznak. A német kancellár pénteken Újdelhiben arról beszélt, hogy Indiának és Pakisztánnak békés megoldást kell találnia, mert a Kasmírban élők helyzete fenntarthatatlan.

atv.hu