Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Legfrissebb előrejelzés: mutatjuk mikor érkezik a hidegfront

Mutatjuk mikor érkezik a hidegfront.

Hétfőn hidegfront érkezik. A front hatására fokozódnak a görcsös panaszok és megnő az infarktus kialakulásának kockázata.

Hétfőn hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét – írja a Meteo Klinika. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, emellett kiugró vérnyomás értékekre és keringési panaszokra is készülni kell. Az idősek és a krónikus betegek fokozott veszélyben vannak, a légkörben bekövetkező markáns változások fokozzák a szívproblémákat, ilyenkor az infarktus kialakulásának kockázata megnő. A változékony időben múló rosszullétek is felléphetnek, a tünetek mérséklése érdekében ajánlott többet pihenni és lehetőség szerint kerülni a fizikai terhelést. A légmozgás helyenként erős marad, ennek hatására kínzó, szűnni nem akarófejfájásléphet fel a szélre érzékenyek körében.

Hétfőn hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét
Hétfőn hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét. Fotó: iStock

 

A többfelé csapadékos idő nem kedvez a szabadtéri programoknak. Az alacsony hő-és komfortérzeten az erős szél tovább ront. A változékony, őszi időszakban legyengül az immunrendszer, ilyenkor kiemelten fontos a rendszeres vitaminpótlás. Szervezetünk megerősítése céljából naponta több alkalommal fogyasszunk valamilyen friss gyümölcsöt vagy zöldséget.