Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Friss: Ekkortól várható havazás, már látni milyen időjárás lesz karácsonyig

Ekkor érkezik a havazás.

Hatalmas hó lesz advent első hétfőjén, Karácsonyig látszik az időjárás

Erre számíts karácsonyig!

Csütörtökön sokfelé kell számítani ismétlődő jelleggel esőre, futó záporokra, néhol egy-egy zivatar sem kizárt. Délen és keleten megélénkülhet a délies szél. Hajnalban 5-10, délután 8-15 fok között alakul a hőmérséklet – írja az Időkép.

Pénteken a többször megnövekvő felhőzetből szórványosan záporok továbbra is előfordulhatnak, a Dunántúlon és délen az ég is megdörrenhet. A nyugatias szelet többfelé élénk, északon erős lökések kísérhetik. Napközben 9-14 fokot mérhetünk.

Szombaton egy hidegfront miatt az északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, erős lökések, de futó záporok elsősorban csak délnyugaton és északkeleten alakulhatnak ki, máshol naposabb idő valószínű. Napközben 5-9 fokra van kilátás. Vasárnap napközben megnövekszik a felhőzet, de csapadék kora estig még nem valószínű. Északnyugaton erős lehet a délkeleti szél. Délután is csak 2-7 fokot mérhetünk.

Hétfőn aztán megérkezik a jelentős csapadék, előreláthatólag havas eső formájában. Leghamarabb jövő szerdára derülhet ki az ég. A maximum hőmérsékletek innentől 3-5 fok között lehetnek egészen karácsonyig, amikor kis felmelegedés látszik, 7-8 fokos maximumokkal.