Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

NAGYON DURVA IDŐ Lesz!!!! EZEKEN az országrészeken 20 CM-es HÓRA LEHET SZÁMÍTANI pár órán belül!!!

Nagyon komoly havazás várható.

A csapadék halmazállapota az ország északkeleti harmadán (körülbelül a Budapest-Debrecen vonalban, illetve attól északra) döntően hó lesz. Ebben a térségben már  reggelre is lepel – 5 centiméteres hóréteg boríthatja a tájat, hétfő estig pedig összességében 2 – 10 centiméter friss hó valószínű, de a hegyekben a 15-20 cm-t is elérheti a hóréteg vastagsága.

 

Az ország más tájain inkább eső lesz a jellemző, de időszakosan fagyott eső, havaseső is előfordulhat, majd a hétfő délelőtti óráktól kezdve észak felől egyre nagyobb területen válthat át az eső havazásba. A lehullott hó azonban a hegyeket és az Északi-középhegység területét leszámítva mindenütt olvadni fog.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján számolt be a havas, csúszós utakon történt közlekedési balesetekről.

Lesodródott az úttestről és a tetejére borult egy személyautó a 3-as főút 73-as kilométerénél, Atkár térségében. A balesethez a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanítják a járművet. A balesethez az Országos Mentőszolgálat munkatársai is kivonultak.