Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Rendkívüli hír: Könnygázt és gumilövedéket is alkalmazott a tiltakozók ellen a rendőrség

Sokan megsérültek.

Több tucatnyian megsérültek szombaton Bejrútban, miután a rendőrség könnygázt és gumilövedéket vetett be a kormányellenes tiltakozók ellen a libanoni fővárosban.

Az októberben kezdődött kormányellenes megmozdulások újabb tiltakozásán több százan vonultak fel és követelték ismét a teljes politikai elit távozását, amely a tüntetők szerint az ország történetének egyik legsúlyosabb gazdasági válságába kormányozta Libanont.

A Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy

a rohamrendőrség is nagy létszámban vonult az utcákra, több tiltakozót őrizetbe vettek, volt, akit megvertek. A biztonsági erők és a tiltakozók éjszakába nyúlóan üldözték egymást Bejrút utcáin.

A tüntetők kövekkel dobálták meg a rendőröket, és megpróbáltak áthatolni a parlamentet és a kormányzati központot övező acélkordonon. A rendőrök könnygázzal és gumilövedékkel tartóztatták fel őket.

Az NNA állami hírügnyökség jelentése szerint többen elájultak a könnygáztól, de éjfélre helyreállt a rend Bejrútban. A mentők tájékoztatása szerint 54 embert kellett ellátni különféle sérülések miatt. A tiltakozások hatására még októberben lemondott Szaad Haríri kormányfő, de az új kormány felállításáról folytatott tárgyalások egyelőre nem jártak sikerrel.

atv.hu/MTI