Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Aggasztó hír jött, vége lesz az enyhe télnek: Ekkor érkezik a markáns hidegfront és hózápor

Ekkor érkezik a markáns hidegfront.

Véget ér a szokottnál enyhébb idő, és egy markáns hidegfront érkezik hazánkba, sok helyen hózápor is várható. Ma viszont még sokan sétáltak, korcsolyáztak, és élvezték a napsütéses időt. További részletek a videóban.

 

A napsütés ellenére szükség volt ma a sapkára és a kesztyűre. És, még az állatokra is került egy-egy meleg ruhadarab.

Budapest belvárosa megtelt kirándulókkal és turistákkal. Sokan a karácsonyi menüt korizással igyekeztek ledolgozni.

Az elmúlt napok esős, szeles időjárása után sokan sétáltak.

Zoé öt éves, a szülei elvitték kirándulni. “A feleségem találta ki, hogy jöjjünk ki a Városligetbe sétálni, meg kacsát etetni” – nyilatkozta az édesapa. A kislány az ajándékok mellett egy dolgot szeretne.

“Most már van szánkónk, de nincs hó.”  Sajnos, Zoé kívánsága nem fog teljesülni, mert bár erős lehűlés várható, és havazás is lesz, de szánkózni nem lehet.

“Nem lesz mindenhol az országban havazás, illetve, ahol lesz, ott is csak elég átmenetinek mondható majd, ezek inkább csak hózáporok formájában jelentkeznek, tehát még csak a táj kifehéredéséről sem beszélhetünk, szánkózásra teljesen alkalmatlan lesz. Inkább, csak egy kis hangulatot kölcsönözhet, egy kis látványhavazásról beszélhetünk” – nyilatkozta az ATV Híradónak Allaga Tamás, meteorológus.

A szokatlanul enyhe időjárás után a következő napokban igazi téli idő lesz. A hőmérséklet nulla és öt fok körül alakul, az év utolsó napjára azonban ismét melegedés jön.

“Szilveszter napján átmenetileg meleg levegő fog benyomulni a Kárpát-medence térségébe, és szilveszterkor még a meleg idő lehet valószínű” – fejtette ki Allaga.

Erős fronthatás nem várható a következő napokban.

 

atv.hu