Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Friss: ekkor érkezik legközelebb a hó hazánkba

Ekkor érkezik meg a havazás.

Vasárnap reggelre sokfelé válik párássá, ködössé a levegő, ami napközben az ország legnagyobb részén köd vagy alacsony szintű rétegfelhőzet formájában tartósan megmaradhat. Nyugaton, északnyugaton készülhetünk még napsütésre, ahol megélénkül a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet -1, +7 fok között alakulhat. Hidegfront érkezik.

Hétfőn a legtöbb helyen borongós, helyenként tartósan párás, ködös időre van kilátás. Csak kisebb körzetekben, jellemzően északnyugaton süthet ki a nap. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad, néhol északnyugaton támadhat fel. Hajnalban 0, -6, napközben -1, +4 fok várható.

Kedden hasonlóan szürke, borongós, sokfelé tartósan párás, ködös időre készülhetünk. A déli, délkeleti szél helyenként északnyugaton, nyugaton támadhat fel, ami felszakíthatja a felhőzetet. Hajnalban 0, -6, nappal a legtöbb helyen -1, +4 fok között alakul a hőmérséklet, ennél melegebb néhol nyugaton lehet, ahol előbújik a nap.

A jelenlegi számítások szerint hétvégéig nem tágít a borongós idő. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás kialakulhat, a nap néhol nyugaton bújhat elő. Szombaton érkezhet egy front, amely felerősödő széllel, csapadékkal kisöpörheti az egyhangú időt.

Kövesse itt az ATV Híradó Facebook-oldalát!

atv.hu/idokep.hu