Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Fontos Közleményt adott ki az ONYF a Nyugdíjasoknak! 3 FONTOS VÁLTOZÁS JÖN, ami minden nyugdíjat érint!

Fontos közlemény!

Jön néhány fontos változás, ami a nyugdíjakat érinti

A hölgyek 2020-ban is életkoruktól függetlenül igényelhetik a nők kedvezményes nyugdíját, ha teljesítik annak feltételeit, mindenekelőtt ha idén megszerzik a legalább 40 évi jogosító időt. A jogosító időbe január 1-jétől beszámítható az örökbefogadói díjban részesülés időtartama is – írja Farkas András nyugdíjszakértőre hivatkozva a Lokál.-írja a http://www.atv.hu/

 

A nyugdíjak összege emelkedik: a nyugellátások (és az emelésre jogosító egyéb ellátások) erre az évre 2,8 százalékkal nőnek, mert az idei évre szóló költségvetési törvény ekkora inflációt becsül 2020-ra.

A nyugdíj melletti munkavégzéssel szerzett kereset, jövedelem minden jogviszonyban járulékmentessé válik 2020. július 1-jétől.

2020. július 1-jétől hatályon kívül helyezik a nyugdíjtörvény azon rendelkezéseit, amelyek alapján a nyugdíj mellett szerzett, nyugdíjjárulék alapját képező éves kereset egytizenketted részének fél százalékával meg kellett növelni a nyugdíj összegét (hiszen megszűnik a nyugdíjjárulék-alap minden kereset tekintetében).

Forrás: http://www.atv.hu/belfold/

Ez is érdekelhet: FÁJDALMAS BEJELENTÉS : ITT a nagy ÖSSZEGZŐ NYUGDÍJKORHATÁR TÁBLÁZAT : Pontosan mutatjuk ki mehet nyugdíjba 2020-ban, 2021-ben, 2022-ben, 2023-ban, 2024-ben és 2025-ben!!