Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Friss: Ekkor érkezik a Havazás és – 8 fok hideg

Ekkor érkezik a havazás.

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.01.19. vasárnap éjfélig

Ma folytatódik a borult, párás, többfelé (sűrűn) ködös idő, amelyet ónos szitálás, hószállingózás kísérhet. Ma délutántól a Dunántúlon, annak is főként a nyugati felében kialakulhat gyenge havazás. Nyugaton, északnyugaton szombat éjfélig lepel-1,2 cm hó hullhat. Az éjféli órákban és azt követően fokozatosan a középső tájak felé halad a csapadékzóna, amelyből főként havaseső és hószállingózás várható. Vasárnap délelőtt már a Duna vonalát is elérheti a rendszer, de zömmel a kelet-dunántúli területeken lehet kisebb havazásra számítani. Összességében vasárnap délig további lepel-1,2 cm hó várható.

2020.01.18. 09:32 Országos Meteorológiai Szolgálat

Vasárnap helyenként még havazhat, hétfőtől szárazabb idő jön

Vasárnap nyugaton havas esőre, kisebb esőre, a Dunántúl más részein gyenge havazásra van kilátás, valamint a főváros térségében is szállingózhat a hó. Az Alföldön még marad a szürke, borongós, nyirkos idő. Északkeleten és az Őrségben ugyanakkor felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. Nyugaton élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben -1, +6 fok várható. Hétfőn többfelé számíthatunk napos időszakokra, csapadék nem valószínű. Nyugaton és északkeleten élénk lehet az északias szél. Napközben 2-6 fokot mérhetünk.

Kedden sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. Több helyen megélénkülhet a déli-délnyugati szél. Délután 2-7 fok közötti értékeket mérhetünk. Szerdán északra, északkeletre felhők érkezhetnek, de csapadék nem valószínű. A kissé szeles időben -1 és 8 fok közé melegedhet a levegő, északkeleten lesz hidegebb az idő.

Pest megye Jel

Fok Esemény Leírás

Tartós, sűrű köd
Tartós (> 6 óra) sűrű köd (látástávolság pár száz méter) várható.

Baranya megye

Jel
Fok
Esemény
Leírás


További megyék a linken:

https://www.minden-egyben.com/hirek/havazas-es-8-fok-hideg-ez-erkezik-hetvegere/2