Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Rendkívüli hír: Lemondott az ország miniszterelnöke, mert felesége végeztethette ki az előző párját

Megdöbbentő dolog látott napvilágot.

A nemrég nyilvánosságra került rendőrségi dokumentumok szerint a bűntényhez az afrikai ország kormányfőjének is köze lehetett. A nő szökésben van.

Pénteken beadta lemondását a 80 éves Thomas Thabane lesothói miniszterelnök, miután nyilvánosságra került, hogy jelenlegi feleségét azzal vádolják, hogy ő szervezte meg a miniszterelnök előző feleségének 2017-es meggyilkolását – írja a Bloomberg.

Thomas Thabane előző feleségét, Lipolelót 58 éves korában gyilkolták meg, két nappal a férfi beiktatása előtt. Thabane 2012 és 2015 között is volt már miniszterelnök, Lipolelo és Maesiah akkoriban bíróság előtt perlekedtek azon, melyiküket ismeri el a jog Thabane feleségeként.

Ezt a pert Lipolelo nyerte meg. Maesiah-t egy törzsi szertartás során vett el Thabane, a nőt pedig a bíróság döntése után eltiltották attól, hogy a miniszterelnök feleségeként szerepeljen állami rendezvényeken és a First Ladynek járó állami apanázst is megvonták tőle.

Thabane 2012-ben ugyan megpróbált elválni Lipolelótól, de a biróság soha nem ismerte el a válást, így mindenképp őt kellett First Ladynek tekinteni. Ez pedig a férfi második miniszterelnöksége alatt is így lett volna, ha valaki meg nem ölni Lipolelót a beiktatás előtti napokban.

Thabane egyik lánya mindig is Maesiah-t vádolta a nő megölésével, azonban nemrég nyilvánosságra kerültek azok a rendőrségi dokumentumok, amelyek szerint Maesiah Thabanét vádolják Lipolelo meggyilkolásával, azonban a miniszterlenököt is a bűntényhez kötik. Maesiah jelenleg szökésben van.

Forrás:

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/lemondott-a-miniszterelnok-mert-a-jelenlegi-felesege-olethette-meg-az-elozo-parjat-leshotoban/