Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Saját orvosi csapat figyel a sztrókja után Sas Józsefre: Így van most a humorista

Ilyen állapotban van most.

Budapest — Orvosi ministáb figyeli a sztrókja után lábadozó Sas József (81) állapotát. A humorista egy éve kapott agyvérzést thaiföldi nyaralása alatt, majd – hosszas kórházi kezelést követően – tavaly júliusban saját felelősségére elhagyta a kórházat.

Azóta otthon gyógyul, felesége, Zsuzsa asszony segítségével. Persze szakemberek is dolgoznak a felépülésén. Hétköznaponként képzett ápoló jár hozzá, emellett hetente megvizsgálja a háziorvosa, valamint kéthetente egy specialista is, aki sztrókon átesett betegek rehabilitációját segíti.

– Jóska nagyon „jó beteg”, egy rossz szavam nem lehet rá. Bevesz minden gyógyszert, eleget eszik, és szeretne meggyógyulni. Persze állandóan nézi, vizsgálja őt orvos, hiszen sokféle gyógyszert kap, és a vérnyomásától kezdve sok mindent kell nála figyelni. A másik orvos pedig rehabilitálni próbálja, hogy minél előbb tudjon járni, és legyen elég ereje a visszatéréshez – mondta Zsuzsa asszony, aki mindent megtesz azért, hogy imádott férje egy pillanatra se hagyja el magát.

– Nagyon különös ez a betegség. Sokan alig tudnak utána beszélni, Jóska viszont verseket szaval. Sokszor kérem meg őt arra, hogy egy általam kiválasztott költeményt mondjon el, mert ez nagyon jó kis agytorna – tette hozzá.

Az utóbbi időben kevés vendéget fogadott a Sas-kabaré atyja, hiszen a vírusok miatt vigyázni kell, nehogy elkapjon valamilyen betegséget a humorista, így születésnapját is csendesen ünnepelte.