Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Most már tényleg itt a vihar! Jön az ítéletidő, 100km/órás szélviharral érkezik a zivatar és az ónos eső! Ezeken a megyéken söpör végig a komoly vihar:

Ezekben a megyékben lehet nagyobb szél.

 

 

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.02.10. hétfő éjfélig

SZÉL

A délnyugati, déli szél tovább erősödik, emiatt délelőtt már országszerte lehet számítani erős vagy viharos széllökésekre. Főként a Dunántúlon lehetnek viharos (70-90 km/h) széllökések. A nap első felében ettől erősebb lökések csak a hegyekben fordulhatnak elő.

A hétfő délutáni órákban egy hidegfront érkezik, melynek környezetében az északnyugatira, nyugatira forduló szelet országszerte viharos (70-90 km/h), elsősorban az Észak-Dunántúlon erősen viharos (80-100 km/h, itt néhol akár 100 km/h feletti) széllökések is kísérhetik. A hétfő esti órákra a front átvonultával átmenetileg mindenütt csillapodik a légmozgás, kedden napközben azonban ismét többfelé (a délnyugati országrész kivételével) viharossá, az északi országrészben erősen viharossá fokozódik a szél.

ZIVATAR

A hidegfront mentén a Dunántúlon – legnagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon helyenként egy-egy zivatar kialakulhat.

Ónos eső

A reggeli órákban helyenként az Északi-középhegység térségében gyenge és átmeneti ónos eső előfordulhat.

2020.02.10. 06:52 Országos Meteorológiai Szolgálat

Pest megye Jel Fok Esemény Leírás

Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. Baranya megye Jel Fok Esemény Leírás Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Bács-Kiskun megye Jel Fok Esemény Leírás Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. Békés megye

 

Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Borsod-Abaúj-Zemplén megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Ónos eső Gyenge ónos eső. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm. Csongrád megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Fejér megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. Győr-Moson-Sopron megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

Hirdetés

Hajdú-Bihar megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Heves megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Komárom-Esztergom megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. Nógrád megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Somogy megye Jel Fok Esemény Leírás