Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Aggasztó hír: Márciusban érkezik meg a tél legfrissebb előrejelzések szerint, a meteorológusok is csak néznek

Mutatjuk mikor érkezik a tél.

A keddi hidegfront mellett is átlag feletti a meleg, hétvégére tovább emelkedik a hőmérséklet. Márciusban viszont lehet még tél.

Február közepéhez mérten extrém meleg volt a magunk mögött hagyott hétvégén, az Atlanti-óceán felett kialakult hatalmas ciklon kavart fölénk meleg levegőt Afrika északi partvidékéről. Közben Nagy-Britannia nyugati partjaira a Ciaránál is nagyobb erővel csapott le a Dennis viharciklon. Míg azonban Ciara „széléből” mi is jócskán kaptunk, ez a vihar éppen csak meglegyint.

Mozgalmas lesz a hét

A Dennis hidegfrontja kedden érte el Magyarországot, át is vonul rajtunk, a nyomában érkező lehűléssel viszont még mindig az ilyenkor megszokottnál magasabb marad a hőmérséklet– mondja a 24. hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

Mozgalmas napok jönnek, az északnyugati szél időnként megerősödik, főleg az északi területeken várható kisebb csapadék, az égen pedig változó vastagságú felhőzet mellett a napot is láthatjuk néha-néha. A reggelek csípősen indulnak, plusz 3 és mínusz 4 fokkal, a leghidegebb, 0 és -6 fok péntek hajnalban lesz. Napközben viszont sok helyen 10 fok feletti hőmérsékleteket is mérhetünk, a leghidegebb, északkeleti országrészben 4-7 fokra lehet számítani. A meteorológus hozzáteszi, hogy

az országos átlagokat tekintve még a hidegfront hatására is átlag feletti marad a hőmérséklet.

Ez is érdekelhet: