Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Konyha

Mennyei pudingos túrós csiga, a töltelék miatt nem szárad ki, elmondhatatlanul puha marad!

Mutatjuk, hogyan készül.

A tölteléknek köszönhetően nem szárad ki, még akkor sem ha napokig áll, bár annyira finom, hogy nálunk szinte azonnal elfogy.

Hozzávalók

a tésztához:

  • 45 dkg liszt,
  • 2 dl tej (langyos),
  • 8 dkg kristálycukor,
  • 5 dkg ráma margarin (olvasztott),
  • 1 csomag instant szárított sütőélesztő,
  • 1 db tojás,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • csipet só.

a töltelékhez:

  • 25 dkg túró,
  • 3 dl tej,
  • mazsola (ízlés szerint),
  • 1 kisebb citrom lereszelt héja,
  • 1 cs. vanília ízű főzős pudingpor,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor.

a szóráshoz: porcukor.

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk. A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport, majd szokásos módon jó sűrű pudingot főzünk. Ha elkészült félre tesszük, de még melegen belekeverjük a botmixerrel összepépesített túrót, a mazsolát és a lereszelt citrom héját.

A megkelt tésztát átgyúrjuk és egy sík, lisztezett felületen kb. fél cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. A kihűlt töltelékkel egyenletesen megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit és kb. 2 cm vastagságú szeletekre felvágjuk.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk (ne szorosan) és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.

Forrás: Tündi konyha