Sajtos sonkatekercs különleges panírban – ínycsiklandozó vacsora a sütőből
Erre nem lehet nemet mondani.
A gyerekek odavannak érte és szinte magától elkészül. Ha nem akarsz szendvicset kínálni a családnak vacsira, próbáld ki ezt a fincsi és laktató receptet.
Hozzávalók:
- 20 szelet pulykasonka
- 10 vastagabb szelet sajt (trappista, vagy füstölt)
- 2 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál kukoricapehely
- 3 evőkanál zsemlemorzsa (ebbe forgatjuk)
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A tojásokat felverjük és fűszerezzük, majd hozzáadjuk a lisztet, a zsemlemorzsát, az apróra tört kukoricapelyhet és jól összedolgozzuk. Két szelet sonka közé göngyölünk egy szelet sajtot, majd belemártjuk a tésztába. A három kanálnyi zsemlemorzsát egy tányérba tesszük és ebbe is beleforgatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a panírozott sajtos sonkákat és átkenjük olajjal. 180 fokon sütjük 20 percen át, közben megfordítjuk és már kínálhatjuk is.