Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

A dal, amit az egész ország együtt fog énekelni: Európa 2020 a remény himnusza – Videó

Aki csak tudja ossza meg.

Európa 2020, a remény himnusza – ezzel a címmel jelent meg a két fiatal énekes-előadóművész, Nagy Szilárd és Ragány Misa videóklipje, amellyel a kontinensünket sújtó vírusjárványra reagálnak.

„Ezért kérlek, mentsük meg őt, a vén Európát, a megtört nőt” – csendülnek fel ismerős dallamokra ezek a sorok, amelyek talán még soha nem voltak aktuálisabbak. Varga Miklós Európa c. dalát komponálta át két előadóművész, Nagy Szilárd és Ragány Misa, akik a koronavírus-járvány okozta vészhelyzetre kívánnak válaszolni a szerzeménnyel.

„Súlyos kihívások előtt áll kontinensünk és hazánk is. A felmerülő sorskérdésekre igyekszik választ találni a mű, ami üzenetet fogalmaz meg minden egyes embernek: a felelős magatartást és az összefogás szükségességét kívánja hangsúlyozni ebben a nehéz helyzetben is” – mondja a dal kapcsán Szilárd, aki a Magyar Televízió Társulat c. műsorában tűnt fel 17 évesen, majd lett az István a király c. rockopera 25. éves jubileumi produkciójával arany- és platinalemezes.

Szilárd többször énekelt egy színpadon Varga Miklóssal. Tavaly nyáron például legismertebb nemzeti rockoperánkban, az István a királyban szerepeltek együtt. Művészkapcsolatuk, közös értékrendjük és barátságuk volt az alapja a „Remény himnusza” megszületésének.