Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

A barátnőm házi vajas bucija, amiből nekem is egy adag nem volt elég a család!

Ebből egyszer kevés csinálni.

A barátnőm küldte át nekem ezt a nagyszerű receptet, amit azonnal elkészítettem én is. A család apraja-nagyja szereti a hamburgert, ezért gyorsan neki láttam én is és elkészítettem!

Isteni lett!

Hozzávalók / 11 adag

  • 1 kg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg friss élesztő
  • 4.2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás (megkenéshez)

Elkészítés

A hozzávalókat egy tálba öntjük, a lisztet, a vajat, az élesztőt, cukrot és a sót, a legvégén pedig hozzáadjuk a tejet. A tej ne legyen hideg, inkább szobahőmérsékletű vagy langyos.

A hozzávalókat összedolgozzuk, míg egy igazán kemény tésztát nem kapunk belőle. A hozzávalókat beleönthetjük egy robotgépbe, aminek dagasztó karjai vannak, ezzel igen egyszerű a dagasztás.

A tésztát hagyjuk legalább 30-40 percig kelni. Utána legalább 12-14 egyenlő darabra osztjuk, gombócokat formázunk belőle, és sütőpappírral bélelt tepsibe tesszük a gombócokat, ezután hagyjuk kelni újabb fél órát.

A megkelt gombócokat megkenjük egy felvert tojással, és mielőtt a sütőbe helyeznénk őket, egy tűvel megszúrjuk a tetejét. Erre azért van szükségünk, hogy sülés közben ne keletkezzen légbuborék, és ne repedjen ki a bucik oldala.

A bucikat kb. 10-15 perc alatt 200 fokon készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal