Szombaton sok és vastagabb fátyolfelhő, illetve a gomolyfelhők mellett több-kevesebb (szűrt) napsütés várható, zavartalanabbul napos részek elsősorban az ÉK-i megyékben lehetnek. A Győr-Szeged vonal széles sávjában néhol zápor, a Kisalföldön és az Alpokalján egy-egy zivatar is kialakulhat.A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de az északkeleti megyékben ennél pár fokkal hidegebb lehet az idő, így ott gyenge talajmenti fagy sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között valószínű.

Vasárnap általában erősen felhős, illetve borult lesz az ég, de délelőtt délnyugaton még kisüthet a nap, késő délutántól pedig észak felől kezdhet csökkenni a felhőzet. A nap első felében az ország északi, második felében pedig a déli felén várható eső, a déli megyékben zivatarok is kipattanhatnak.

Az északias szelet sokfelé élénk, főleg intenzívebb csapadékhullás idején erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton pedig a melegebb.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft..

Forrás:

https://www.agroinform.hu/idojaras_hirek/jon-az-eso-igaz-nem-tul-nagy-mennyisegben-43517-001?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=HIRpromo&utm_content=43517