Szombaton többnyire kevés felhő várható sok napsütéssel, ugyanakkor délelőtt északkeleten, délután pedig délnyugaton lehet átmenetileg több a felhő, és főleg ezeken a tájakon helyeként zápor, zivatar is kialakulhat. A viharossá fokozódó északi, északnyugati szél, a legerősebb széllökések többnyire 70-80 km/h körül alakulhatnak.A front mentén elsősorban a déli, délnyugati, valamint az északkeleti megyékben alakulhat ki helyenként zápor, zivatar, amelyeket akár 90-100 km/h fölötti szélrohamok, illetve aprószemű (< 1 cm) jégszemek kísérhetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 25 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton a melegebb.

Vasárnap gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel. Legfeljebb a délnyugati, illetve az északkeleti tájakon alakulhat ki néhol záporeső. Az északnyugati, északi szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között valószínű, de a fagyzugokban fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.

Forrás:

https://www.agroinform.hu/idojaras_hirek/figyelmeztetest-adott-ki-az-omsz-viharos-szel-porvihar-es-jegeso-kozelit-43613-001?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=HIRpromo&utm_content=43613