Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Kert

17 praktikus és szép kerti szegély tipp, amelyekkel elkerítheted a virágoskertedet!

Némelyik biztos számodra is hasznos lehet.

A szegélyek amelyekkel elkerítjük virágainkat, vagy a füvesített területet nagy jelentőséggel bírnak. Előtérbe helyezik növényeink és az általunk kialakított zöld terület szépségét. Mindenkiben jó benyomást kelt ha egy udvar, vagy egy kert ízlésesen van kialakítva.

Bámulatos ötletek a mutatós fűmaggal bevetett zöld övezet létrehozásához

Az udvaron található pázsit rendszeres gondozást igényel.
Mennyi fűmagra van szükségünk? Körülbelül 1 kg fűmag elegendő 35-40 négyzetméter füvesítéséhez.

Hasznos tanács: Ha biztos akarsz lenni a dolgodban, szórj az elvetett fűmagra egy réteg homokot, öntözd minden nap és nagyon fontos, hogy a bevetett területet ne tapossák össze a gyerekek vagy a ház körül lévő állatok. A fűmag kb. 10 nap alatt kicsirázik, utána is öntöznünk kell minden nap, hogy a mag gyökeret eresszen a földben. Egy hónap elteltével gyönyörködhetünk a gyeppázsit csodálatos színében és puhaságában. Ebben a néhány elvégzendő feladatban rejlik egy szépen gondozott kert, vagy udvar titka.

Szinte bármiből lehet kerti szegély

A kisebb szegélyek létrehozásához a virágoskertünkben használjunk fel régi üveget, vagy üvegből készült tárgyat. Elképesztően mutatós a kertedben szegélyként elhelyezett régi üveg, cserép vagy akár tányér. Válaszd a számodra legmegfelelőbb tárgyat kerted díszítéséhez, biztosan sikert aratsz a családod és az ismerőseid körében. Az alábbi fotókat megtekintve ihletet meríthetsz! Ha kipróbálod őket, biztosan lesz néhány olyan ismerősöd, aki majd a tanácsodat kéri kertje átalakításához. Próbáld ki az alábbi ötleteket és légy büszke arra, hogy kerted irigylésre méltó!