Mákos diós torta –ha megkóstolod utána csak ilyet sütsz a hagyományos piskóta helyett
Próbáld ki és elnyeri a tetszésedet.
A mákos diós süti csodás finomság, amivel mindenki lenyűgözhetsz! Piskóta helyett is megállja a helyét, sok fajta krém passzol hozzá!
Hozzávalók (16 szelethez)
- 16 dkg vaj,
- 20 dkg cukor,
- 1/2 csomag vaníliás cukor,
- fél citrom reszelt héja,
- 5 tojás,
- 15 dkg darált mák,
- 15 dkg darált dió.
Elkészítés
- A vajat 5 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citromhéjjal kikeverjük. Tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- A tojásfehérjéket a 15 dkg cukorral habbá verjük, és a két masszát összekeverjük. A darált mákot, a diót, és kevés reszelt citromhéjat is hozzáadjuk.
- Tortaformába öntjük, és meleg sütőben kis lánggal kb. 50 percig sütjük.
- Sütés után porcukorral meghintjük.