Csíkos kavart tészta – tegyél bele gyümölcsöket, vagy magvakat, ahogy szeretitek!
Mennyei az tuti.
A tetejére almát, meggyet szoktam szórni, de készítettem már mazsolával is. Ha nincs otthon semmi, akkor mikor elkészül porcukorral szórom meg és lekvárt kínálok mellé. Csoda fincsi és mutatós finomság!
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tejföl
- 3 tojás
- 1 citrom leve
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítése:
A tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük, a kakaó és a vaníliaaroma kivételével. A tésztát csomómentesre kavarjuk, majd kettőbe osztjuk. Az egyik felébe keverjük a vaníliát, a másik felébe a kakaóport. A tészta egyik részét kikent formába, vagy tepsibe öntjük, a másik részét is ráöntjük és egy villával enyhén megkavarjuk, hogy márványos legyen. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.