Fasírt nem hagyományos formában: Nagyon adag finomság, amit imádni fog az egész család!
Sokkal jobb mint a hagyományos.
Kenyérrel és házi vegyes savanyúság tálalva isteni vacsorát készíthetsz az alábbi recept elkészítésével. A receptet a Konyhamánia Edit módra oldalon találtuk (Őszi Elvira konyhájából), amiért külön köszönet jár nekik. Íme a recept:
Hozzávalók
- 0,5 kg darált hús,
- 2 tojás,
- 3 áztatott zsömle,
- 2 gerezd fokhagyma,
- ízlés szerint só,
- bors,
- pirospaprika.
Elkészítés
- Összegyúrtam a darált hús az áztatott zsemlével, sóval és a fűszerekkel majd a felét kiolajozott jénaiba simítottam.
- 4 krumplit héjába megfőztem, karikára vágtam és a massza tetejére pakoltam, sóztam.
- 2 közepes fej hagymát karikákra vágva pici zsiradékon pároltam és a krumpli tetejére raktam.
- 4 tojást keményre főztem és a hagyma tetejére pakoltam.
- 1 nagy doboz tejfölt elsimítottam a tojásokon és befedtem a maradék fasírt masszával.
- A tetejére 1 tojást öntöttem és 190°C-os sütőben kb 50 perc alatt el is készült!