Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Ismét megbolondul az időjárás, durva hidegfront csap le az országra

Ekkor csap le a hidegfront.

Újabb lehűlés közeleg

A májusi időjárás már eddig is felettébb rapszodikusan alakult, és ha azt hinnénk, hogy a következő napok megtörik ezt a tendenciát, akkor sajnos tévúton járunk. A héten ugyanis ismét nem lesz zavartalan a jó idő, újabb hidegfront érkezik Magyarországra, melynek következtében egészen szélsőséges hőmérsékleti értékek alakulhatnak ki a napokban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma általában vékony fátyolfelhőzet szűri majd a napsütést, de napközben átmeneti időszakra megvastagszik a felhőzet. Néhol – legnagyobb eséllyel északon – záporeső, esetleg zivatar is előfordulhat. Estétől északnyugat felől határozottabb felhősödés kezdődik, ekkor az Észak-Dunántúlon is lehet csapadék. A délnyugati, déli szél időnként megerősödik, de az Alpokalján és a Kisalföldön viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű.

Viharos széllökések

Holnap az északnyugati szelet sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérik, majd estére jelentősen gyengül a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 16 között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között valószínű, de a Tiszántúlon 18, 20 fok is lehet. Szerdán mindenütt megnövekszik, majd napközben főként délen szakadozik a felhőzet. Északon szórványosan, délen helyenként várható eső, zápor, esetleg zivatar. A kezdetben délkeleti szél északkeletire, északira fordul, és néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de derült északkeleti helyeken gyengén fagyhat is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 23 fok között valószínű, északon várhatóak az alacsonyabb, délen a magasabb értékek.

Felhős idő

Csütörtökön eleinte többnyire erősen felhős idő várható, majd délután szakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben még többfelé valószínű eső, zápor, majd a nap második felében inkább már csak helyenként alakulhat ki záporeső. Néhol megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű. Pénteken változóan felhős időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű. Szombaton nagyobbrészt felhős időre számíthatunk, elszórtan eső, zápor esetleg zivatar is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az Észak-Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű.

Záporokra, zivatarokra is számítanunk kell