Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Friss előrejelzés: Mutatjuk, merre számíthattok viharra

Itt számíthattok viharra.

A hétvégén borongós, viharos arcát mutatja majd az időjárás. Napsütésből csak elvétve jut majd, szélből viszont annál több.

Eleinte erősen felhős lesz az ég, később viszont északon szakadozik, gomolyosodik, délen csökken a felhőzet. Ott a fátyol- és gomolyfelhők mellett túlnyomóan napos idő lesz – olvasható az Országos Meteorolgiai Szolgálat mai időjárás-jelentésében. Az északi tájakon délelőtt megszűnő csapadék várható, majd napközben szórványosan záporok, helyenként zivatarok alakulnak ki. A déli megyékben inkább csak késő délutántól, estétől lehet záporos csapadék. A gyakran élénk északi szél főként napközben többfelé megerősödik, zivatarok esetén viharos széllökés is lehet.

A zivatarveszély okán az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Egyes területeken kisebb jégeső is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 30 fok között alakul, északon, északnyugaton lesz a leghűvösebb, míg délkeleten a legmelegebb idő. Késő estére 10 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Az éjjel folyamán északon megnövekszik, délen felszakadozik a felhőzet, egyre inkább az ország északi felén várható többfelé eső, záporeső, néhol zivatar. Az északkeleti, északi szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérik. Hajnalra 5 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.

Forrás:

https://www.hazipatika.com/eletmod/orvosmeteorologia_humanmeteorologia/cikkek/mutatjuk_hol_lesz_vihar/20200515085547