Bámulatos kapros túrós lepény, nagymama receptje! Csodás íze van, a mai napig gyakran megsütöm
Mi nagyon szeretjük.
Csodás íze van, a mai napig gyakran megsütöm ezt a fenséges finomságot!
Hozzávalók
-
- 30 dkg liszt
-
- 18 dkg vaj
-
- kevés só
-
- 2 tojásásárgája
-
- tejföllel
Töltelék
-
- 75 dkg túró
-
- 2 tojássárgája
-
- ízlés szerinti só
-
- apróra vágott kapor
-
- 2 tojásfehérje
Elkészítése
A 30 dkg lisztből, 18 dkg vajból, kevés sóval, 2 tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy kissé lágy legyen, tésztát gyúrunk. Ujjnyi vastagra nyújtva és a széleit fölhajtva tepsibe tesszük és
(jó vastagon) a következő töltelékkel: 75 dkg túrót összevegyítünk 2 tojássárgájával, ízlés szerinti sóval, apróra vágott kaporral és a tojások kemény habbá vert fehérjével. Tetejét megkenjük tejföllel, és forró sütőben megsütjük
Egészségetekre