Az asztalra rakott egy darab sütőpapírt, rápakolta a darált húst, majd jött a sajt, fenséges étel lett belőle!

Próbáld ki te is.

Hozzávalók:

  • 550 g darált marha, vagy sertéshús
  • 50 g kenyér tejbe áztatva, vagy 50 g zsemlemorzsa
  • 150 g sajt
  • 80 g parmezán
  • 2 tojás
  • 3 padlizsán
  • petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítés:

A húst, a parmezánt, a tojásokat és a tejbe áztatott, kinyomkodott kenyeret egy tálba tesszük, fűszerezzük és összegyúrjuk.

A padlizsánt megmossuk, vagy meghámozzuk és hosszú csíkokra vágjuk.

Grillsütőben, vagy egy serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat sütjük nagyjából 1 percig, hagyjuk kihűlni. Az asztalra sütőpapírt terítünk. A sütőpapírra tesszük a padlizsán szeleteket, ráhalmozzuk a darált húst.

A sajtot felszeleteljük és a húsra tesszük, teljesen fedjük be vele. A sütőpapír segítségével feltekerjük.

Tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!