Hogyan lehet mennyei finom a kovászos uborkád, 3 nap alatt?
Te, hogy készíted?
Hozzávalók:
- 3 kg uborka
- kapor
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál só
- fél szelet kenyér
Elkészítés
Egy 5 literes üvegbe 3 kg apró, rücskös, friss uborkát számítunk. Váltott hideg vízben többször átmossuk. Az üveg aljára kaprot teszünk. Az uborkák végeit levágjuk és behasogatjuk hosszanti irányban. Üvegbe rakjuk, közé teszünk 6-8 gerezd fokhagymát. Vizet forralunk, 3 csapott evőkanál sóval ízesítjük és rá-öntjük az uborkára. Tetejére fél szelet kenyeret teszünk és a napon érleljük. Amikor forrni kezd, vegyük ki a kenyeret, mert túl savanyú lesz. Napos időben 3 nap alatt megérik. Szűrjük át a levet. Hideg helyen hetekig friss, ropogós marad.