Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Zivatarokkal csap le az újabb hidegfront, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

Ekkor csap le.

Több megyében másodfokú a figyelmeztetés, ott hevesebb viharokra kell számítani. A pár fokos lehűlés szerdán jön, aznap is lesznek záporok, zivatarok.

Kedden még élvezhetjük a 30 fok feletti hőséget, szerdán viszont újabb hidegfront hűti le a levegőt – írja az Időkép.

Az előrejelzésük szerint

kedden sok napsütésre, nyári melegre számíthatunk, délután viszont záporokra, zivatarokra számíthatunk. A legnagyobb esély erre északon, északkeleten, valamint a nyugati és északnyugati tájakon mutatkozik. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 28 és 33 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra kiadta a figyelmeztetést zivatarveszély miatt. Míg a legtöbb megyében elsőfokú a riasztás, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében másodfokú, ezekben a megyékben hevesebb lehet a vihar, villámlásra, erős szélre és jégesőre is számítani kell.

Szerdán megérkezik a hidegfront többfelé megélénkülő északias széllel. Helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak a napos időszakok mellett, emiatt szintén az egész országra kiadták a figyelmeztetést zivatarveszély miatt.

Pár fokos lehűlést hozhat a front, a csúcshőmérséklet 24-32 fok között alakulhat. Északon lesz hűvösebb, délen, délnyugaton a legmelegebb az idő.

Csütörtökön a napsütést gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként egy-egy zápor, zivatar elsősosorban a Dunántúlon fordulhat elő. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 24-30 fokot mérhetünk.

Pénteken és szombaton gyakran zavarhatják felhők a napsütést, helyenként átmeneti jelleggel záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Zivataroktól függetlenül is élénk lehet a szél. Délutánonként 25-31 fokra van kilátás.