Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Ma sem maradunk vihar nélkül: országszerte zivatarokra, több megyében felhőszakadásra adtak ki figyelmeztetést

Ekkor csapnak le a viharok.

A hidegfront nagy lehűlést nem, de annál több esőt hoz. Mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék.

Szerdán is viharos időnk lesz, és bár egy hidegfront éri el az országot, nem lesz sokkal hűvösebb. A hét további részében is előfordulhatnak záporok, zivatarok, de marad a 30 fok körüli meleg – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Szerdán egy hidegfront érkezik többfelé megélénkülő északias széllel. Napközben a napos időszakok mellett szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Jelentősen nem esik vissza a hőmérséklet a tegnapihoz képest, délután 24-32 fok valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra figyelmeztetést adott ki zivatarveszély miatt, Pest, Baranya, Bács-Kiskun-Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében pedig felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú riasztás van. Ezekben a megyékben az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Csütörtökön eleinte felhősebb lesz az ég, majd napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Záporok, zivatarok elsősorban az ország déli felén alakulhatnak ki, helyenként felhőszakadás kísééretében. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Napközben 25-31 fok várható.

Pénteken a kezdeti napos idő után nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és elsősorban a Dunántúlon, valamint északon egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Itt a légmozgás élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet. 24 és 31 fok közötti maximumokat mérhetünk.