Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Újabb botrány: A királyi családnak fájhat a feje a Harryékről szóló könyv miatt

Újabb botrány.

Nem titkoltan Harry és Meghan pártján áll az augusztusban megjelenő leleplező könyv. A királyi családról pedig nem írnak túl jókat.

Augusztus 11-én fog megjelenni Omid Scobie és Carolyn Durand könyve Harry hercegékről, amely azt ígéri, hogy mindent leleplez majd a pár körül, így nem meglepő, hogy a királyi családdal kapcsolatos történetekre éhező, vérszomjas brit bulvársajtó jobban várja azt a bizonyos napot, mint a karácsonyt. Most kaptak néhány morzsát, ugyanis a The Sunday Timesban megjelent belőle egy kis ízelítő, amely már előrevetít néhány szaftos pletykát arról, mi is lesz a könyvben – írja a Mirror.

Elöljáróban azonban nem árt leszögezni, amit Harry és Meghan szóvivője is megerősített: a hercegi pár semmilyen minőségben nem járult hozzá a könyvhöz.

Így tehát két újságíró szavaira kell hagyatkozni, akik a királyi család közvetlen közelében dolgoztak, sőt, gyakran Meghan szócsöveinek nevezték őket, ám a fülszöveg szerint több mint száz belsős forrásra támaszkodtak. A könyv nem titkoltan az ő oldalukon áll, arra próbálnak rávilágítani, mi vezetett a hercegi pár távozásához a királyi családból.

A mézesmadzagként elcsepegtetett részletek szerint szó lesz benne arról, hogyan került egymással szembe Harry és testvére, a trónörökös Vilmos herceg, aki szerint öccse elhamarkodta az esküvőt.

Az írók úgy vélik, egy jónak szánt tanács verte ki Harry-nél a biztosítékot. Amikor elmondta bátyjának, hogy feleségül veszi Meghant, Vilmos annyit mondott: “hagyj magadnak elég időt arra, hogy megismerd ezt a nőt.”

A belsős források szerint Harry-t nagyon bántotta Vilmos szóhasználata – utalva itt az “ezt a nőt”-re -, sznobnak és leereszkedőnek érezte a kijelentést. Ezzel együtt azt is állítja a könyv, hogy a brit sajtó híresztelései ellenére nem a két hercegné közt volt ellentét, hanem Harry és testvére közt, sőt, Harry volt az, aki sokkal inkább szorgalmazta a kiválást.

A könyv szerint a közvélekedés ellenére Meghan és Vilmos felesége, Katalin hercegné nem voltak rosszban, de túl közel sem kerültek egymáshoz, ugyanis nem volt idejük megismerni egymást.

Azokat a történeteket mindenképp cáfolják, amelyeket a brit sajtó felkapott: a szerzőpáros állítása szerint Meghan sosem üvöltözött a személyzettel, és az esküvő előtt sem ríkatta meg a ruhapróbán Vilmos feleségét. A Harry-ékhez közel álló barátok “viperáknak” hívták a királyi család tagjait, szerintük ugyanis ők lehetetlenítették el a sussexi hercegi párt, Meghant ugyanis nem fogadták kellő szeretettel.

Állítólag gúnyneve is volt: Harry showgirljének nevezték.

De azt is mondták rá a királyi család nem nevesített tagjai, hogy előéletét tekintve problémás, utalva arra, hogy már elvált egyszer.