Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Aggasztó: Óriási lehűlés várható a hosszú hétvége után

Mutatjuk mikor érkezik.

Bár az előttünk álló hétvégén még 30-33 fokos kánikula várható, ezt követően nagyot fordul az időjárásunk – írja a MetKép.

Csütörtökön már elhagyja térségünket a nedves levegőért felelős légörvény, és legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. A nappali felmelegedés erősödik, 24-27 fokos maximumok várhatóak.

Pénteken minimális eséllyel alakulhat ki zápor, hőzivatar, a délutáni maximumok már az ország jelentős részén 25-28 fok között alakulnak, délen akár 30 fok is lehet, hűvösebb pedig északon, északkeleten.

Szombaton tetőzhet a rövid hőhullám, ekkor az ország nagy részén napos, száraz idő valószínű, és 30 fok körüli meleg. Az Alföldön, főként délen 32-34 fok sem kizárt. Késő délutántól, estétől a nyugati határ mentén már egy-egy zápor, zivatar kialakulhat.

Vasárnap már kettősség lehet nyugat és délkelet között. A nyugati tájakon délelőtt már felhősebb idő valószínű és elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, 24-26 fok várható, míg délebben 30 fok körül lehet a nappali csúcs.

A hidegfront mögött változó nedvességtartalmú, hűvösebb levegő áramlana fölénk, melynek köszönhetően hétfőn 22-25fokos maximumok, és főként a Tiszántúlon záporok, zivatarok lehetnek.

A folytatás még meglehetősen bizonytalan, ám egyelőre kissé változékonyabb, a jövőhét közepéig melegedő, majd egy újabb hidegfrontnak köszönhetően hűvösebb idő rajzolódik ki, és talán egyelőre nem tér vissza az országos kánikula.