Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Mély gyászban Törőcsik Mari: nagyon megviselte a szörnyű tragédia

Szomorú hír jött.

Az Oscar-díjas cseh rendező, Jirí Menzel életének 83. évében hunyt el, és Magyarországon is gyászolják. Törőcsik Marihoz is testvéri szeretet fűzte, olyannyira, hogy a közös nyelv beszélése nélkül is remekül megértették egymást.

 

„A Szigorúan ellenőrzött vonatokat előbb láttam, mint hogy személyesen találkoztunk volna, erre pontosan emlékszem. Én a magyaron kívül, semmilyen nyelven nem beszélek, és egyszer, egy budapesti fogadáson, egy szép, meleg estén, amikor zavart a tömeg, és kimentem a teraszra, mit ad isten, kit látok ott? Az én Jizsím is odamenekült. És elkezdtünk beszélgetni… Én, aki meg sem merek szólalni, csak magyarul, olyan jól elbeszélgettem Menzellel! Hatvanezerféle nyelven, mutogatva, átérezve egymás örömét és bánatát” – mesélte évekkel ezelőtt a Hello! magazinnak Törőcsik Mari.

Utoljára a Riposton keresztül üzent barátjának, amikor tudomására jutott annak küzdelme a betegségével.

„Drága Jirí Menzel, itt a Törőcsik Mari! Én is éppen hogy visszahoztam magam a halálból, immár másodszor, de mi erősek vagyunk, és tudom, hogy ön is talpra áll. Szeretem és ölelem magát, ezt szívből, őszintén mondom. Jó lenne még találkozni!” – írta a Ripost akkor Törőcsik kérésére.