Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Aggaszó tényeket közölt az idegsebész: Michael Schumachernek esélye sincs rá, hogy valaha felépüljön

Nem jó hírek.

A szakember szerint a Forma-1-es legenda, aki 7 éve szenvedett súlyos síbalesetet, vegetatív állapotban lehet.

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni.

A Forma-1-es legendát évekig ápolták az otthonában, idén pedig egy műtétre készítették elő, amely azóta is késik. Állapotáról azonban szinte alig tudni valamit, ugyanis a családja már a baleset óta nem oszt meg információkat a sajtóval.

Viszont hamarosan bemutatnak egy dokumentumfilmet a pilóta tragédiájáról “Michael Schumacher: Az igazság nyomában” címmel. A film kapcsán szólalt meg Erich Riederer svájci idegsebész is, aki letaglózó híreket osztott meg a Forma-1-es legendáról – írja a GPhírek.hu.

“Szerintem vegetatív állapotban van, azaz magánál lehet, de nem tud reagálni”

– mondta az idegsebész, aki, bár soha nem volt tagja a hétszeres világbajnok orvosi csapatának, így a kezelésében sem vett részt, a sérülés súlyosságáról rendelkezésre álló információk alapján úgy gondolja, hogy Schumacher soha nem fog teljesen felépülni.

“Lélegzik, a szíve ver, valószínűleg ülni is tud és segítséggel apró lépéseket megtenni, de semmi többet. Szerintem számára ez a legtöbb. Hogy van-e esély arra, hogy valaha ugyanúgy lássuk őt, mint a balesete előtt? Őszintén nem hiszem”

– fogalmazott Erich Riederer.

Az idegsebész arról is beszélt, hogy szerinte az orvosok túl sokat vártak a baleset után azzal, hogy csökkentsék a nyomást a Forma-1-es pilóta koponyájában. Michael Schumachert ugyanis előbb helikopterrel Môutiers-be, majd a grenoble-i egyetemi kórházba szállították, a műtétre pedig két órával a baleset után került sor.

“Az idegsebészek mindig azt mondják, hogy az idő a legfontosabb, ezért azonnal kell cselekedni. Véleményem szerint túl sokat vártak azzal, hogy csökkentsék a nyomást a koponyában. Ahogy telik az idő, úgy roncsolódik egyre jobban az agy”

– fogalmazott az idegsebész, aki azt is hozzátette: elképzelhető, hogy, mivel Schumacher híres ember, az orvosok nem akartak kockáztatni.