Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Burgonyakarikák fasírttal takarva, tejföllel leöntve! Mutatjuk, hogy készül!

Egyszerű és igazán mennyei.

Kevés olyan étel van amire azt mondom, hogy fenséges, de ez olyan! Kóstold meg!

Hozzávalók

  • 0,5 kg nagy szemű burgonya,
  • 25 dkg darált hús,
  • 1 zsemle,
  • 1 tojás,
  • 10 dkg reszelt vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 pohár tejföl,
  • 15 dkg zsír,
  • pirospaprika,
  • őrölt bors,
  • só.

Elkészítés

A darált húsból, az áztatott, jól kinyomkodott zsemléből a tojással és fűszerekkel vagdalt húst készítek. A nyersen meghámozott burgonyákból négy milliméter vastag szeleteket vágok. Egy sütőlemezt kibélelek alufóliával, jól megkenem zsírral és a burgonyakarikákat egymás mellé ráfektetem. A vagdalt húsból minden karikára kis halmokat rakok, erre egy kávéskanál tejföl kerül. A burgonyakarikák közé kis zsírdarabkákat teszek és előmelegített sütőben, lassú tűzön pirosra sütöm.