Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Tragikus hír jött: Elhunyt az ismert olasz színész

Sokan szerették őt.

Nyolcvanadik születésnapján, hétfőre virradóra Rómában elhunyt Gigi Proietti olasz színész, zenész, komikus, aki forgatott Sidney Lumet-vel és Robert Altmannal is.

Proiettit az utóbbi napokban szívproblémái miatt kórházban ápolták. Állapota tegnap este fordult súlyosra, és halálát végül szívleállás okozta.
1940-BEN SZÜLETETT RÓMÁBAN, ÉS JOGOT TANULT, MIELŐTT SZÍNÉSZI PÁLYAFUTÁSÁT ELKEZDTE VOLNA A HATVANAS ÉVEK ELEJÉN.A színházban, a zenében és a televízióban is sikeres, közkedvelt sztár volt, tehetsége volt rá, hogy megnevettesse a közönséget.

Gigi ProiettiFORRÁS: NURPHOTO VIA AFP/ANDREA RONCHINI/NURPHOTO/ANDREA RONCHINI

Számtalan olasz tévéműsort vezetett, a filmjei közül sokan az 1976-ban bemutatott Febbre da cavallo című kultikussá vált vígjátékára emlékeznek. A Rocca parancsnok című 1996-2005-ig futó tévésorozattal szintén sok rajongót szerzett magának. A széria utolsó epizódját 16 millióan látták. Fontos szerepet töltött be a római Globe Színház életében, amelynek nyári Shakespeare fesztiváljait szervezte művészeti igazgatóként.
A NEMZETKÖZI FILMVILÁG IS KEDVELTE, JÁTSZOTT SIDNEY LUMET 1969-ES FILMJÉBEN, A TALÁLKOZÁS-BAN, ROBERT ALTMAN 1978-AS ESKÜVŐ-JÉBEN, VALAMINT TED KOTCHEFF KI ÖLI MEG EURÓPA NAGY KONYHAFŐNÖKEIT? CÍMŰ FILMJÉBEN IS.Matteo Garrone tavaly bemutatott Pinocchio című filmjében a Tűznyelő szerepét alakította. Nyolcvanadik születésnapjára számos programot szerveztek Olaszországban. Az olasz közszolgálati RAI tévécsatorna legismertebb filmjei közül sugároz többet hétfőn.