Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Szívszorító hír: Gyászol az Omega és Fenyő Miklós – egy legendát vesztett el a szakma

Szomorú hír jött.

Meghalt Nemes László, a roadok roadja, akit mindig is nagy tisztelet és szeretet övezett a magyar rockszakmában. A legendás hangmérnök többek közt olyan zenekarokkal dolgozott, mint a Hungaria, az Omega, az LGT, a Republic vagy a Beatrice – egykori zenésztársai a közösségi oldalukon búcsúznak a kiváló szakembertől – írja a Blikk.

„Nemes László a roadok roadja. Túlzás nélkül ő a magyar roadszakma legnagyobbja. A Hungaria, az LGT, a Skorpió és az Omega legpatinásabb éveinek technikusa és egyben hiteles tanúja. Életének története párhuzamos a Magyar Rock történetével is. Sajátos humorának nem lehet ellenállni. Nagy kópé az Öreg!” – olvasható a legendás szakemberről szóló interjúkötet leírásában, amit a Rockmúzeum elnöke, Bálint Csaba jegyez, és amelyet a Blikk idéz. A Nemes című könyv tavaly decemberben jelent meg, a roadok roadjaként említve a szakembert, akit mindig is nagy tisztelet és szeretet vett körül a magyar rockszakma, illetve a zenészek körében. A könyvhöz kapcsolódó Facebook-oldalon tudatták csütörtök este a szomorú hírt, hogy Nemes László végleg eltávozott.

“A mai napon elment közülünk Nemes László, a roadok roadja. Gyászolják lányai, Anita és Erika. És gyászolja az egész magyar rockszakma. A gyászszertartásra a jelenlegi hatályos szabályok miatt egyelőre nem fog sor kerülni. Covid. Vigyázzatok magatokra és egymásra” – olvasható a közleményben.