Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Friss előrejelzés! Mutatjuk mi várható decemberben az ÜNNEPEKRE ÉS JANUÁRRA: Itt az eddigi leghitelesebb előrejelzés!

Mutatjuk mire számíthattok.

Ma már több helyen is napsütésre lehet számítani, hiszen az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet fokozatosa csökken. Legtovább a Dél-Alföldön maradhatnak tartósabban ködös tájak, a hideg pedig továbbra is megmarad.

December első napján igazi télies időnk lesz, hiszen a hideg mellett akár hószállingózás is előfordulhat a borult tájakon.

A szél mérsékelt marad, a Dunántúlon azonban megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, de estére már -5 és 0 fokra hűl le a levegő.

A köd továbbra is megmaradhat, 7 megyére adtak ki figyelmeztetést /Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat/

Holnap hajnalban pedig még ennél is hidegebb, akár -8 fok is lehet. Az ég erősen felhős, borult lesz, többfelé válik párássá a levegő, és képződik (zúzmarás) köd, de ezek nagy része meg is szűnik napközben. A légmozgás továbbra is mérsékelt marad. A Dunántúlon és a déli tájakon hószállingózás és ónos szitálás is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul majd – írja a met.hu.

.December: nem lesz fehér a karácsony– December első napjai szintén enyhének ígérkeznek, lesz, hogy éjszaka is plusz fokkal számolhatunk. A hónap két leghidegebb napja 10-ére és 20-ára fog esni, ekkor éjszaka –5 fokot mérhetünk majd. Karácsonyra azonban újra enyhülés következik, nem lesz havas, nappal +6–8 fok, éjszaka pedig 0 fok várható.