Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

KonyhaÖt perc pihi

Íme a legfinomabb tócsni recept, nagymama mindig így készítette nekünk! Ti hogy hívjátok ezt az ételt?

Egyszerű, de annál finomabb étel.

A tócsnit eheted önmagában, gazdagíthatod cukkinivel vagy reszelt sajttal, meglocsolhatod tejföllel, de megkóstolhatod fokhagymával ízesített görög joghurttal megöntözve is. Bárhogyan is próbáld ki, mennyei és laktató étel. Némiképp hasonlít a krumplis lángoshoz, csak annál sokkal gyorsabban és egyszerűbben készül.

tócsni elronthatatlan alapreceptjét mutatjuk. Kezdők is bátran próbálkozzanak vele.

A legfinomabb tócsni hozzávalói

  • 1 kg krumpli
  • 1 pohár tejföl (150 g)
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • ízlés szerint só

Így készül a legfinomabb tócsni

krumplit zöldségpucolóval hámozd meg. Alaposan öblítsd le, majd nagy lyukú reszelővel reszeld tálba. Add hozzá a tojást és 5 púpozott evőkanál lisztet. Ízlés szerint sózd (kb. 3-4 mokkáskanálnyi kell bele), és a pohár tejfölt is öntsd a masszához. Jól keverd össze. Ha nem elég sűrű, keverj még hozzá kevés lisztet.

Közben nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Az elkészült tócsnit kanállal szaggasd az olajba. Kissé ellapíthatod. Fontos, hogy az olaj végig forró legyen, különben túlzottan felszívja a tészta.

Amikor szép pirosra sült a krumplilepénykék egyik oldala, fordítsd meg, és a másikat is ugyanígy süsd pirosra. Papírtörlőre szedd ki, ami fölszívja a fölösleges olajat.

Forrón tálald a tócsnit. Meglocsolhatod tejföllel, ízesítheted fokhagymával, reszelt sajttal – ahogy szereted. Krumplis köretként, például főzelék mellé fogyasztva is nagyon finom.

Nézd meg a videón, hogyan készül a tócsni

Kiemelt kép forrása:

Topreceptek.hu