Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Bökj rá az egyik alkímiai szimbólumra, és tudd meg, mire van szüksége a lelkednek

Nézd meg őket és aztán válassz.

Ki ne szeretne boldog lenni? De hogy érthetjük meg, pontosan min kellene változtatnunk az életünkben, milyen problémákat kellene megoldanunk ahhoz, hogy végre elérjük a kívánt harmóniát és boldogságot?

Válassz egyet a képen látható alkímiai szimbólumok közül, és sok mindent megtudhatsz az életedről.

1. Oroszlán

Az Oroszlán a Napot szimbolizálja, és azt jelenti, hogy nemcsak képes vagy kezedbe venni a saját sorsodat, de feltétlenül ezt is kell tenned.

Probléma: Ha az Oroszlánt választottad, akkor valószínűleg el kellene távolodnod attól, amit olyan sokáig és olyan keményen építettél az életedben. Természetes, hogy sajnálni fogod azt a sok időt és fáradtságot, amit ebbe fektettél, de boldog szeretnél lenni, nem igaz?

Az Oroszlán a Napot szimbolizálja, amely a legfőbb erőforrás. Éppen ezért ez a jel dominál. Az Oroszlán saját maga dönti el, hogyan és hová megy.

Mindent megtettél azért, hogy felépítsd a mostani életedet, de ez valahogy mégsem olyan, amilyennek lennie kellene. Anélkül, hogy észrevennéd, hajlamos vagy teljesen elmerülni a feladataid ellátásában.

El tudsz képzelni egy erős és akaratos oroszlánt ketrecbe zárva? Nos, igen: ez elviselhetetlen a számára! Ideje feltenni magadnak a kérdést: vajon nem szeretnél kipróbálni egy másik utat, nem szeretnél másmilyen életet?

Következtetés: Elégedett vagy a mostani életeddel, vagy megterhelőnek és aggasztónak érzed azt? Lehet, hogy itt az ideje, hogy belélegezd a szabadság levegőjét, ami nélkül az Oroszlán egészen egyszerűen nem tud létezni. Más életutat választanál, ha lehetőséged lenne rá?

Végül is megvan az oka mindannak, amit eddig tettél, okkal jutottál el oda, ahol most vagy. Amint megérted és elfogadod ezt az igazságot, azonnal meglátod, hogyan változtathatod meg az életedet úgy, hogy a felelősségek ne váljanak börtönné.

Az Oroszlánok soha nem élnek ketrecben.

Tanács: Fogadd el a korábbi döntéseidet. Nincs értelme dühöngeni ezek miatt, hiszen végül is ezek a te döntéseid voltak, senki másé. Most felhasználhatod az évek során felhalmozódott bölcsességet. Vagyis, ha szeretnél kiszabadulni, tedd meg! Egy Oroszlánt, aki már meghozta a maga döntését, senki és semmi nem állíthat meg. A sorsod mindig a te kezedben van.

2. Homokóra

A homokóra az elkerülhetetlenségnek, az idő múlásának szimbóluma.

Probléma: Ha a homokórát választottad, valószínűleg úgy érzed, az idő csapdájának foglya vagy. Az idő megállt és megfagyott a számodra egy múltban átélt trauma vagy fájdalmas esemény miatt. Következésképpen úgy érzed, mintha lassan, de biztosan süllyednél a mélybe. Már nincs erőd küzdeni, hogy megpróbáld a felszínre verekedni magadat.

Már nem tehetsz mást, csak várod az elkerülhetetlent. Ahogy a mondás tartja: „Jöjjön, aminek jönnie kell, úgysem tudok változtatni semmin.”

Következtetés: Az öregedés az emberi élet természetes része. Ebben az értelemben mind egyformák vagyunk: megszületünk, felnövünk és meghalunk. De ezek nem azok a dolgok, amiktől tartanod kellene. Még soha senkinek nem sikerült megtalálnia az örök ifjúság vagy az örök élet titkát. Tehát mi értelme emiatt aggódnod, vagy emiatt feladnod bizonyos lehetőségeket az életben?

Békélj meg az idővel. És, ami még fontosabb, békélj meg a múlttal. Végül is az tett téged éppen azzá, aki most vagy. És hidd el, ma már sokkal erősebb vagy, mint tegnap voltál.

Tanács: A mostani bölcsességed felhasználásával hozz más, sokkal merészebb és szokatlanabb döntéseket. Ne félj semmitől, és ne aggodalmaskodj hiába.

Élj a jelenben, ne az emlékekben és megbánásaidban. Az idő a barátod, nem pedig az ellenséged.

3. Hold

A Hold potenciálja a rejtett érzelmekkel és igazságokkal társul.

Probléma: Ha ezt a jelet választottad, az biztos jele annak, hogy a szíved valóságos csatatér. Valami, ami mélyen benned gyökerezik és rendkívül erős, nem hagy aludni, és kínoz éjszakánként. Arra ébredsz, hogy a szíved majd megszakad a fájdalomtól.

Milyen titkok, vagy érzések nem hagynak neked nyugtot? Talán harag, gyűlölet, vagy egyszerűen csak szenvedély? Napközben ügyesen elrejtesz mindent mások sőt, még önmagad elől is, de éjszaka minden kezdődik elölről. Vajon meddig bírod ezt még? Légy őszinte magadhoz, valamit tenned kell.

Következtetés: A lelkednek békére és nyugalomra kell lelnie. Ennek pedig az egyetlen módja, ha minden rejtett és elfojtott érzelmet napvilágra hozol, és elismered azok létezését.

Az elfogadás a változás kezdete. A sötétség az, ami erőt ad a félelmeidnek, és engedi, hogy azok irányítsanak. Elég, ha megszabadulsz ettől a sötétségtől – és a félelmek is eltűnnek, te pedig megérted milyen egyszerű is ez valójában.

Tanács: Tanulj meg nem félni, és kifejezni az érzéseidet. Amikor ezeket nem nyomod el magadban, nem tudnak fájdalmat okozni, vagy befolyásolni.

4. Kulcs

A Kulcs sorsunk megértéséhez, életmódunk tudatosításához társul.

Probléma: Ha ezt a szimbólumot választottad, akkor a lelked kétségbeesetten keresi a választ azokra a kérdésekre, amelyek már jó ideje aggasztják. Az út, amelyen haladsz, több kérdést vet fel, mint amennyire választ ad. Sőt, még azokban a dolgokban is kételkedni kezdesz, amelyeket korábban megkérdőjelezhetetlennek tartottál.

Nem tudod, hol kereshetnéd még a válaszokat. Fáradt vagy és kétségbeesett, attól tartasz, hogy soha nem találsz rájuk. Előfordul, hogy az ember idővel elveszíti az érdeklődését, már nem hisz semmiben, nem keres semmit, minden unalmas és érdektelen a számára.

Következtetés: Most végre elérkezett az igazság pillanata, amelynek úgy kell ragyognia, mint a Napnak fényes délben. A kulcs annak a hatalmas vágynak a szimbóluma, hogy közelebb kerüljünk, és végre megnyissuk a kaput más birodalmak, más utak felé.

Sőt mi több, a kulcs a lelked megtestesítője is, ami segít kibővíteni a mostani életszemléletedet. Bátran nyisd ki az ajtót az új érzések és élmények előtt – a válasz már közel van. Az egy helyben fekvő kő alatt nem folyik a víz. Előbb meg kell mozdulnod.

Tanács: Találj módot az utazásra. Útközben sokféle emberrel találkozol, sok történetet hallasz. Ne félj a kalandoktól és az új felfedezésektől. Ezek a legfontosabbak az igazság megismeréséhez.

5. Hamza keze

Ez a szimbólum a sötétség erői ellen való védelemmel áll összefüggésben.

Probléma: Ha Hamza kezét választottad, automatikusan sötét varázslatok célpontjává válhatsz. A lelked szabadságra vágyik. Lehet, hogy már elkezdted észrevenni az ezzel kapcsolatos jeleket és figyelmeztető jelzéseket.

Következtetés: Ugyanakkor Hamza keze azt is szimbolizálja, hogy a szabadság még a legsötétebb pillanatokban is kizárólag rajtad múlik. Minden a te kezedben van.

Ha csapdába esel, senki más nem fog kiszabadítani téged onnan. A probléma megoldásához el kell fogadnod önmagadat, és meg kell bocsátanod minden hibádat és gyengeségedet. Ez megadja a lelkednek azt a szeretetet, amire annyira szüksége van. Belefáradt már az állandó hitetlenségedbe és kételkedésedbe.

Szeresd önmagadat, és visszatér az erőd is. Most már bármire képes vagy, egyetlen sötét erő sem lehet olyan borzalmas, hogy megállítson.

Tanács: Szánj időt a kikapcsolódásra, és töltődj fel energiával.