Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

KonyhaÖt perc pihi

Soha nem sikerült a lángos úgy mint, ahogy nagyi készítette végre megosztottam velem, hogyan készíti ő!

Azóta csak így készítjük már.

A fokhagymás tejfölös, sajtos lángos nálunk örök kedvenc! Nem tudok annyit sütni, hogy ne fogyjon el! 🙂

Hozzávalók:

  • csipet cukor
  • 20 g élesztő
  • 2 kanál liszt
  • 4 kanál langyos víz
  • 1 kg liszt
  • 150 g burgonya
  • 25 g só
  • víz

Elkészítése:

Az előbbi receptben leírt kenyértésztából annyi cipót formálunk, ahány lángost akarunk. Serpenyőben zsiradékot (zsírt, olajat) forrósítunk, és ujjnyi vastagra kinyújtott, két helyen bevagdosott lángosokat szép pirosra sütjük. Megsózzuk őket és azon forrón tálaljuk.