Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Fontos közlemény érkezett! NYUGDÍJASOK FIGYELEM! Információk a NYUGDÍJAKRÓL! Ezt érdemes tudni!

Aki csak tudja ossza meg.

Mikor kapja meg a nyugdíjat 2020-ban az a nyugdíjas, aki bankszámlára, utalással kérte?A bankszámlára történő utalásnál a jóváírás (azaz a pénz számlára való érkezése) az utalás napját követő munkanapon történik meg (ez magyarul azt jelenti, hogy a lenti listában közölt utalási napokat követő munkanapon lesz a nyugdíjasok számláján az adott havi nyugdíj összege).-írja a https://profitline.hu/

Mikor kapja meg a nyugdíjat 2020-ban az a nyugdíjas, aki postai úton kérte azt?Ha a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az ún. postai kifizetési naptárban – amelyet a Magyar Posta Zrt. a tárgyévet megelőzően juttat el az érintetteknek – meghatározott napon kap kézhez. A Posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat. A nyugdíjasok minden év novemberében megkapják az ún. nyugdíjkifizetési naptárt, amelyben megtalálják a következő év minden hónapjára a konkrét kifizetési napokat. A nyugdíjak kifizetése nyugellátási utalványon történik készpénzben, a címzett lakóhelyén, összeghatártól függetlenül.

 

Mikor érkezik a 2020 február havi nyugdíj?Nyugdíj utalás időpontja 2020 február hó: február 11.

Forrás: https://profitline.hu/

Nyugdíjasok figyelem! Nagyon fontos változások jönnek 2021.februártól, amiről feltétlen tudniuk kell!

MEGLEPETÉS! Nagy pénz áll a házhoz nagyon sok magyarnak! EKKOR ÉRKEZIK az extra pénz, a koronavírus miatt! >>>

Nyugdíjasok figyelem! Nagyon fontos változások jönnek 2021.februártól, amiről feltétlen tudniuk kell:Minden nyugdíjas 25 százalékkal több pénzt kap februárban. A nyugdíjasok várják már a 13. havi nyugdíjakat. Mikor jöhet és mennyi pénzt jelent ez?A 2021. februári nyugdíjukkal együtt fogják megkapni a 13. havi nyugdíjuk négy éven át tartó visszaépítésének első lépéseként a januári nyugdíjuk 25 százalékát.Nincs kifizetési plafon, akinek például 100 ezer forint a nyugdíja, az februárban összesen 125 ezer forintot kap, akinek 500 ezer forint a nyugdíja, annak 625 ezer forint jár.Forrás: mfor.hu

A nyugdíjasok iránti elismerés kifejezéseként a kormány tavaly döntött a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítéséről. 2021-ben egy átlagos összegű (150.600 forintos) nyugdíjban részesülő közel 37.650 forintot kap 13. havi nyugdíj címén 2021 februárjában a havi nyugdíján felül. A lépés eredményeként az öregségi nyugdíjasok mellett az árvaellátásban, az özvegyi nyugdíjban, valamint a nyugdíjszerű ellátásban részesülők, összesen 2,56 millió ember kapja meg idén az egy heti plusz juttatást, összesen 77 milliárd forint értékben.

Aki a bankszámlájára kapja az ellátást, az ehhez már február 12-én hozzájut, postai kézbesítés esetén pedig a februári ellátással együtt, február 12-től kézbesítik a postások a járandóságot – mondta Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára. A baloldali kormány által elvett 13. havi nyugdíj 2024-ig több lépcsőben épül vissza. 2021-ben egyheti, 2022-ben kétheti, 2023-ban háromheti összeget kapnak kézhez a nyugdíjasok, 2024-től pedig a teljes havi juttatást megkapják az érintettek. A kormány döntésének eredményeként több ponton is bővebb lesz a 13. havi nyugdíj, mint korábban. Több embert érint, hiszen a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják, nincs felső plafonja, továbbá megmarad a gazdasági növekedéshez kötött nyugdíjprémium lehetősége is.

2010-ben azt vállalta az Orbán-kormány, hogy olyan nyugdíjrendszert tart fenn, amelyben a nyugdíjak értékállósága biztosított. Az inflációkövető nyugdíjemeléssel ez év januárjáról 3%-kal emelt nyugdíjat és nyugdíjszerű ellátást kapnak az érintettek. Ha az éves, várható infláció ennél magasabb lesz, akkor novemberben – januárig visszamenőleg – korrekciót hajtanak végre és a nyugdíjasok megkapják a különbözetet.