Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Itt a vége ennyi volt: Könnyeivel küszködve jelentették be a rossz hírt Ördög Nóráék, ennyi nincs tovább

Nem tudtak mit tenni itt a vége.

Balatonakarattya — Fél évig tartó hangos tiltakozás után nyertek a helyiek: elköltözik jelenlegi helyéről Ördög Nóra (39) és Nánási Pál (47) balatonakarattyai kisboltja.

A TV2 műsorvezetője és fotóművész férje egy videóban jelentette be a hírt, amely láthatóan megviselte őket, Ördög Nóra ugyanis elpityeredett, amikor szóba hozta a Nekem a Balaton helyzetét. Viszont figyelmeztette is esetleges vásárlóit, a héten a rendőrök már büntetik, aki megáll a bolt utcájában, hiszen kihelyezték a lakó-pihenő övezet táblákat – igaz, a helyiek szerint a környék már 2013 óta annak számít.

– Ez nem egy könnyű döntés, és még nem is vagyunk teljes mértékben felkészülve rá – csuklott el a tévés hangja, amikor közösségi oldalán jelezte, költözik a kisbolt.

 Mi ezt szeretettel, szeretetből csináltuk, de nem mindenki szerette – tette hozzá Nánási, aki láthatóan szintén szomorú, hogy a béke érdekében költözniük kell.

Tavaly nyáron nyitották meg a boltot, amely hetek alatt a Balaton egyik trendi helye lett. Ám a népszerűség szinte nagyvárosi forgalmat okozott a csendes balatoni település utcáin, a lakók pedig érthetően egyre nehezebben tűrték a hangzavart, a forgalmat, az összevissza parkoló kocsikat. Ahogy tudtak, védekeztek, illetve nyílt levélben tiltakoztak, majd az önkormányzatnál tettek panaszt, de előfordult, hogy rendőrt is hívtak.

„A gyerekek egyedül az üveggyűjtőig sem tudnak elmenni, mert percenként autók száguldoznak 30 helyett 60-nal, vagy épp sehova sem nézve parkolnak ki-be az autók. Többször a szerencsén múlt, hogy egy autó nem ütött el egy biciklist vagy minket” – jelezték a lakók, akikkel Ördögék megpróbáltak egyezkedni, mint ahogy a vásárlók figyelmét is többször felhívták, ne ott parkoljanak.

Végül az önkormányzat lépett, és a napokban kitették a lakó-pihenő övezet táblákat, amellyel megtiltják a nem ott lakók parkolását.

– Ez mind szép, de úgy tudjuk, a környéket már 2013-ban ilyen övezetté nyilvánították, csak a táblák hiányoztak – dohogott az egyik helyi lakos, aki szerint a balhé kellet ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön, és bízik benne, a költözéssel együtt az autók is eltűnnek az utcából.

– A rendőrök segítőkészek voltak, a hét végén még csak figyelmeztettek mindenkit, aki ide akart parkolni, de mostantól büntetni fognak – magyarázták Ördögék, akik elárulták, a közeli körforgalomhoz költöztetik tavasszal a kisboltot.

– Mindenkinek úgy jó, ha mielőbb költöznek – üdvözölte egy helyi lakos a döntést internetes posztjában. – A körforgalmi rész pedig pillanatnyilag Akarattya „rozsdaövezete”, ha ott történik fejlesztés, még jót is tesznek a településsel.