Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Imádod te is a nyárson sült húsokat? Ezzel a módszerrel otthon bármikor készíthetsz, két nagy befőttesüveg kell!

Megéri kipróbálni valóban nagyon finom.

Imádod a nyárson sült húst? Most télen, odahaza is el tudod készíteni, csak két nagy befőttesüvegre lesz szükséged!

Visszacsalogathatod a nyári szabadtéri sütögetések füstös húsillatát, hiszen a következő módszerrel a konyhádban is készíthetsz finom, nyárson pirult, ropogós eleséget. Máris mondjuk, hogy mit kell tenned.

Hozzávalók:

  • 2 kg disznóhús
  • 250 g bacon
  • 500 ml sör
  • 2-3 fej hagyma
  • fél citromnak a leve
  • 400 ml víz
  • só, darált fekete bors
  • fűszerkeverék

Elkészítés:

1. A húst alaposan mosd meg, majd vágd fel nem túl nagy darabokra és tedd bele egy edénybe. Sózd meg, adj hozzá darált fekete borsot, fűszereket. Majd mehet rá a citromlé, a hagyma darabok, és az egészet öntsd fel sörrel, majd hagyd, hogy a páclében álljon 2-3 óráig.

Szereted a nyárson sült húst? Otthon is el tudod készíteni, csak két nagy befőttesüvegre lesz szükséged!

2. Időközben a külön elkészített, frissen felvágott hagymadarabokat, valamint a bacont szúrd fel a nyársakra, majd ha letelt a két óra, akkor a bepácolt húsokat is. Helyezd be az egészet egy két darab, 3 literes üvegbe, amelynek aljába tölts 200-200 ml vizet, a pácléből pedig tegyél át egy kevés hagymát, szintén az üveg aljára.

3. Kívülről az üvegek legyenek teljesen szárazak, mielőtt minden belekerülne. Az üvegek tetejét alufóliával zárd le.

4. Az üvegeket helyezd be a hideg sütőbe, majd állíts be a hőmérsékletet 180-200 Celsius fokra. A finomság 60-80 perc alatt el is készül. Ha kivetted a sütőből, még hagyd úgy magára 15-20 percig.